CHP Şanlıurfa Karaköprü Belde Başkanı Kenan Karataş, sık sık meydana gelen elektrik kesintilerini "Halkı cezalandırmak" şeklinde yorumladı. Karataş yaptığı açıklamada şu noktaların altını çizdi:

"2012 yılının Şubat ayında kentimize gelen Bakan Taner Yıldız, halkımızın yüzde 75'ini elektrik hırsızı ilan etti. O açıklamanın ardından başlayan kriz bugün şiddetle devam ediyor. Halkımızın tepkisi ve olayların çıkması Şanlıurfa Valisi'nin girişimleriyle önlendi. Ancak o günden bu yana, jandarma bölgede kaçak timi haline getirildi.

Şimdi AKP İmparatorluğu'nda Vezir konumunda bulunan Taner Yıldız'a şunu soruyorum:

Dünyanın en büyük projesi olarak ilan ettiğiniz Atatürk Barajı'nın yanıbaşında bulunan Şanlıurfa’ya veremediğiniz elektrik nasıl oluyor da çalınıyor?

Yine "Şanlıurfa’da elektrik sorunu yok aşırı yüklenme ve kaçaktan dolayı kesintiler ve krizler yaşanıyor" gibi komik açıklama yapan yetkililere inanıyor musunuz?

Yanan binlerce sondaj kuyuları, kuruyan binlerce dönüm pamuk alanları, arıza veren ve kullanılmayacak hale gelen binlerce beyaz eşyalar sorun teşkil etmiyor mu?

Siz Ankara’dan mağdur durumunda olan bu insanları demir parmaklıklar arkasına atma yollarını araya durun, Urfalı kardeşlerimiz de yanan sondaj kuyuları ve arıza veren aletleri için ek bütçe arayışına girsin.... Kuruyan pamuklar ve mısırlar içinde kan ağlayan çiftçimiz yarın kapısına dayanacak elektrik parasını ödemek için tarlasını, bağını, bahçesini satışa çıkarsın.

Sn.Bakan; sizlere şunu hatırlatmak isterim:

Elektrik kaynaklı arızalar ve yanmalar garanti kapsamında sayılmadığından zarar gören kişi masrafı bütçesinden karşılamak durumundadır. Elinizi vicdanınıza koyun ve zarar gören bu halkın mağduriyetini giderin.

Şanlıurfalı kardeşlerime de bir hatırlatmada bulunmak istiyorum: Elektrik kaynaklı bir zarara uğramanız durumunda Sulh veya Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açacağınız tespit ve tazminat davasıyla uğradığınız maddi zararı tahsil etme imkanınız mevcuttur."