Org. Eşref Bitlis ve 10 silah arkadaşının yer aldığı fotoğraftaki 7 subayın öldü. Albay Kazım Çillioğlu'nun oğlu, elindeki belgeleri teslim için 'zamanını' bekliyor.

"iNTiHAR ETTi" DENEN ALBAY ÇiLLiOĞLU"NUN OĞLU KONUŞTU

Tayfun Çillioğlu "Babamın intihar etmediği açık. Sonuçlanmasını beklediğim bazı konular var. Ondan sonra günlük ve ajandaları ile fotoğraflarını gerekli yerlere vereceğim" dedi.

TÜRKİYE, Diyarbakır Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ve Mardin Jandarma Alay Komutanı Rıdvan Özen"in ölümleriyle ilgili iddiaları tartışırken, şimdi de 1994"te inhtihar ettiği açıklanan Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu"nun ailesi ölümden şüphelendiğini açıkladı. star"a konuşan Albay Çillioğlu"nun büyük oğlu Tayfun Çillioğlu, babasının ajandasından çıkan fotoğraftaki Eşref Bitlis"le birlikte aralarında generallerin de yer aldığı 10 kişiden 7"sinin bir şekilde öldüğünü ve bunun kendilerini çok etkilediğini söyledi.



MAKAMINDA MI, LOJMANDA MI?

KAZIM Çillioğlu, 3 Şubat 1994"te Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı yaparken, lojmanında ölü bulundu. Ölüm sebebi raporlara göre, intihar olarak geçti. Ancak ailesi buna hiç inanmadı. Albay Çillioğlu"ndan geriye, ailesi ve devre arkadaşlarının yıllardır cevap aradığı sorular kaldı. Aile 14 yıldır cevap aradığı soruları şöyle sıraladı: Ailesine, Çillioğlu"nun, makam odasında intihar ettiği bilgisi verildi sonradan intiharın lojmanda gerçekleştiği açıklandı. İntihar saati olarak 17.00-18.00 arası açıklandı, ancak yakınları geç saatlere kadar karargahta çalışma alışkanlığı bulunan Kazım Albay"ın o saatte lojmanda bulunmasına ihtimal vermiyor.

SİLAHINDAKİ ŞARJÖR DOLU ÇIKTI

İNTİHAR silahının ve mermi çekirdeğinin de balistik incelemesi yapılmadı. Çevredeki hiç kimse silah sesi duymazken, sonradan ailesine teslim edilen beylik silahına ait şarjördeki mermiler tam çıktı. Çillioğlu, öldüğü gün yanında el yazısıyla, "Bu Türklüğün var olma mücadelesidir. Biran önce geniş kapsamlı düşünmeliyiz" yazan bir not bulundu. Notu yazanın Çillioğlu mu, yoksa başkası mı olduğu ise araştırılmadı. Çillioğlu"nun bugün emekli olan silah arkadaşları, aileye sağ üst şakağında kurşunun girdiği yerde yanık ve barut izi bulunmadığını, başına silah dayayıp intihar eden birisinin yüzünde barut yanığı olması gerektiğini söylediler.

Bitlis olayından ölünce aklandı

TUNCELİ Jandarma Alay Komutanı Albay Çillioğlu"nun en dikkat çekici özelliği uçak kazasında şehit olan eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis"e olan yakınlığıydı. Eşref Bitlis"in uçağı 17 Şubat 1993"te Diyarbakır"a giderken düştü. Plana göre Eşref Paşa, Albay Kazım Çillioğlu ile beraber aynı uçakta Diyarbakır"a gidecekti. Uçak kazasının ardından şehitler arasında Albay Çillioğlu"nun da ismi açıklandı.

ÖLÜMDEN KIL PAYI KURTULMUŞTU

FAKAT Çillioğlu Diyarbakır"a 2 gün önce gitmiş ve Bitlis Paşayla birlikte ölmekten kıl payı kurtulmuştu. 8. Kolordu Komutanlığı Askerî Savcısı, bu yüzden Çillioğlu hakkında soruşturma başlattı. Bitlis Paşa"nın vefatının ardından tayini Tunceli"ye çıkan Çillioğlu, Bitlis Paşa"nın ölümünden bir yıl sonra 3 Şubat"ta vefat etti. Soruşturmada ise suçsuz bulunarak ölümünden 18 gün sonra aklandı.

"İntihar etmediği çok açık"

ALBAY Çillioğlu"nun oğlu Tayfun Çillioğlu "Bizim komutanımız Eşref Paşaydı. Babamın ajandasında bir fotoğraf bulduk. Eşref Paşanın yanı sıra aralarında generallerin de yer aldığı 10 kişiden 7"si bugün hayatta yok. Hepsi bir şekilde ölmüş. Bu fotoğraf bizi çok etkiledi" dedi. "Babamın intihar etmediği çok açık" diyen Tayfun Çillioğlu, "Sonuçlanmasını beklediğim bazı konular var. Daha sonra babamın günlüklerini, ajandalarını, fotoğraflarını gerekli yerlere vereceğim" dedi. Tayfun Çillioğlu, babasının ajandasından çıktığını söylediği fotoğraftakilerin kimliklerini açıklamadı. Albay Çillioğlu"nun yeğeni Bülent Kahraman Çillioğlu da "Vefat haberini alınca Tunceli"ye gittik. Bizi olay yerine yaklaştırmadılar. Cenazesini göstermediler. Apar topar bir otopsi ile dosyayı kapattılar" iddiasında bulundu.

Aileye yakın kaynaklar söz konusu fotoğrafta yer alan, ancak bugün hayatta olmayan kişilerin Orgeneral Eşref Bitlis, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı iken uzun namlulu suikast silahı ile vurulan Tuğgeneral Bahtiyar Aydın, 23 Mayıs 1991 günü silahlı 4 kişi tarafından çapraz ateşe alınan Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Temel Cingöz, 1995"te yine Kanas"la vurulan Mardin Jandarma Alay Komutanı Rıdvan Özen, 1994"te Tunceli Jandarma Alay Komutanı iken intihar ettiği açıklanan Albay Kazım Çillioğlu, JİTEM"ci binbaşı Cem Ersever ve Şubat 1992 günü Ankara"da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen emekli korgeneral Hulusi Sayın olduğu bilgisini verdiler.


Star Gazete