Van'ın Başkale ilçesinde terör örgütü üyelerinin açtığı ateş sonucu şehit düşen Konya Akşehirli Uzman Çavuş Ramazan Sağ'ın hafta sonu aile büyüklerini arayıp helallik istediği öğrenildi. Şehit Sağ'ın anne, baba ve teyzelerini tek tek arayıp helallik istediği ortaya çıktı. Emekli öğretmen teyzesi Hamiyet Irgın, hep gariban çocuklarının şehit olduğuna dikkat çekerek bu duruma tepki gösterdi.
 
İzmir'deki görev yerinden Van'a 15 gün önce tayin olan Ramazan Sağ'ın evine ateş düştü. Uzman çavuş Sağ'ın baba evi taziyeye gelenlerle dolup taşarken annesinin ağıtları yürekleri parçaladı. Oğluyla en son cumartesi günü görüşen acılı anne Sebahat Sağ, "Tayini çıktı gitti. En son cumartesi günü görüştük. Bir hafta oldu." dedi.
 
Teyzesi Hamiyet Irgın, artık terör olayına birinin 'dur' demesi gerektiğini söyledi. Terör olayının bitmesini isteyen Irgın, "Terör olayına bir son verilsin. Analar ağlamasın. Yeter artık. Zenginlerin çocukları niye ölmüyor. Hep fakirlerin, garibanların çocukları ölüyor. Niçin ölüyorlar. Üç tane çocuğuna biz ne cevap vereceğiz. Bu acıları yaşamak istemiyoruz. Yarın o çocuklar 'Benim annem babam kimin için öldü?' dediğinde biz ne cevap vereceğiz?" diye feryat etti.
 
Ramazan Sağ'ın kendisini arayarak helallik istediğini dile getiren Irgın, "İçine doğmuş olmalı. Halimizi, hatırımızı sordu. Helallik istedi." diye konuştu.