Sanığın izleyici bölümündeki ağabeyi ise mahkemeye tehdit savurdu.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Nuri Ahmet Saraç tutuklu bir sanık tarafından darp edildi. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde bulunan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve üye olmak iddiasıyla 8'i tutuklu 10 sanık Yargıtay'ın Bozma İlamı nedeniyle yeniden yargılandı. Duruşmada, sanıklara ve savcıya ilama ilişkin diyecekleri soruldu.

CEZA TALEBİNE KIZDI

Yargıtay'ın bozma kararının ardından tahliye beklentisine giren sanıklar, savcı sanıkların cezalandırılmarını isteyince sinirlendiler. 7 yıldır tutuklu olduğu belirtilen sanık Ejder Çetinkaya duruşmanın ardından salondan çıkışı sırasında, Savcı Saraç'a yumrukla saldırdı. Bu arada, izleyiciler arasında bulunan Ejder Çetinkaya'nın kardeşi Engin Çetinkaya da mahkeme heyetine hitaben, “Yeter u..., bu kadar zamandır yatıyorlar” şeklindeki laf attı. Engin Çetinkaya, bu sözleri üzerine gözaltına alındı.

MAHKEMEDEN SUÇ DUYURUSU

Mahkeme Başkanı Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu, duruşmadaki eylemleri nedeniyle Ejder ve Engin Çetinkaya kardeşler hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar vererek, duruşmayı erteledi. Sanık Ejder Çetinkaya, ifade için götürülürken, “Savcı bunu hak etmişti. 8 yıldır suçsuz yere yatıyorum” diye bağırdı. Burun ve göz hizasından yaralanan ve ilk müdahalesi adliye doktoru tarafından yapılan Saraç'ın ise adliyeden ayrılarak tedavisi için özel bir hastaneye gittiği öğrenildi./yeni şafak