Üçüncü Ergenekon iddianamesinde davayla ilgili yargılamaları devam eden bazı sanıkların fişlendiği ortaya çıktı. Tutuklu sanık emekli yüzbaşı Hasan Atamana Yıldırım"ın evrakları arasında bulunan bir belgede aralarında Balbay ve Çömez"in de bulunduğu bazı sanıklar hakkında yapılan yorum ve değerlendirmeler dikkat çekti

Üçüncü Ergenekon iddianamesinde bulunan ilginç bir belge, davanın bazı sanıklarının fişlendiğini ortaya çıkardı. Davanın tutuklu ve tutuksuz 40 sanığının sıralandığı belgede sanıkların karşısında duruşmanın seyrini etkileyebilmek için metotlar ve bazı notlar bulunuyor. İşte şu anda tutuklu olan emekli yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım"ın evinde yapılan aramalarda ele geçirilen belgedeki yorumlar...

KONUŞABİLİR: Listede Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Başkanı Taner Ünal"la ilgili şu yorumlar var: Danıştay saldırısı sonrasında gözaltına alındı. Bazı girişimler sonucu serbest bıraktırıldı. Konuşmaya meyilli, takip edilmeli. (Taner daha sonra Ümraniye bombalarıyla ilgili olduğu iddiasıyla gözaltına alınıp yeniden tutuklandı.)

KONTROL ALTINA ALINMALI: Belgede kamuoyunda “İmam Hüseyin” diye tanınan Hüseyin Görüm için de ilginç bir tedbir öneriliyor. Görüm için “Ulaşabilecek bir kişi vasıtasıyla duruşma öncesi hap aldırılmalı, konuşmaları kontrol altına alınmalı” uyarısı yer alıyor.

PAŞAMIZ: Sanıkların davayla ilgili işlerinin takip edildiği anlaşılan listede tutuklu bulunan eski Jandarma İstihbarat Başkanı Kadir Ali Esenler için “Paşamızın talep ettiği bilgiler bir dosyada derlenip verdiği isme elden teslim edilecek” ifadesi yazıyor.

PEKER"İN ÇEK SENET TAHSİLATI: Listedeki dikkat çekici notlardan birisi de yeraltı dünyasının ünlü ismi Sedat Peker"in adının karşısında bulunuyor: “Yaptığı çek senet tahsilatı vurgulanmalı ki Küçük Paşa ile yaptıklarını örtmeli.”

BALBAY ÖZKÖK"E DARBEYİ VURDU: Tutuklu sanıklardan Mustafa Balbay için “Meşhur "Genç subaylar rahatsız"yazısını kaleme alarak Orgeneral Özkök"e en büyük darbeyi vurdu” deniliyor ve Balbay için gazetenin avukatlarına yönlendirmeler yapıldığı belirtiliyor.

ÇÖMEZ KESİNLİKLE DÖNMEMELİ: Davanın firari sanıklarından Turhan Çömez isminin karşısında kısa bir not bulunuyor: “Ek savunmaya gerek yok yurt dışında. Kesinlikle dönmemeli.”

KÜÇÜK SUÇLAMALARI REDDETMELİ: Emekli Tuğgeneral Veli Küçük"ün suçlamaları reddetmesi ve devleti zan altında bırakacak ifadeler kullanması gerektiği belirtilen belgede, Küçük"ün ifadesini güçlendirmek için toplanacak delillerin kızı ve avukatı olan Zeynep Küçük"e teslim edilebileceği belirtiliyor. Belgede ayrıca Zeynep Küçük"ün tecrübesiz olduğu, tecrübeli bir avukatla desteklenmesi gerektiği de ifadeleri de yer alıyor.

ERSÖZ TÜRKİYE"YE ASLA GELMESİN: Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz için belgede yer alan “Yurt dışından dönmemesi gerek, bulunduğu yerden siyasi nüfuzunu kullanmalı” notu, belgenin Ersöz"ün firari olarak arandığı dönemde hazırlandığını gösteriyor.

ARSLAN"IN BABASIYLA GÖRÜŞÜLDÜ: Listede yer alan isimlerden birisi de Danıştay"a saldırı düzenleyen Alparslan Arslan. Arslan"ın isminin karşısında hakkındaki iddialar ve ilişkili olduğu insanlar sıralanıyor, ve bir de not yer alıyor “Babasıyla gerekli görüşmeler yapıldı.”

YARDIMCI OLUN MEMED ALİ BEY!

Fiş belgesinde isminin karşısına, “Duruşmalardan önce hap verilmeli” diye not düşülen Kuvvayi Milliye Derneği"nin başkan yardımcısı Hüseyin Görüm, 18 Kasım 2008"deki duruşmada tam anlamıyla şov yapmıştı. Soruları unuttuğunu, aklından uçup gittiğini öne süren Görüm"ün Savcı Mehmet Ali Pekgüzel"e söylediği, “Unutursam hatırlat bana Mehmet Ali Bey. Hani diyorlar ya, Mehmet Ali Bey yardım eder misin?” sözleri duruşma salonunda gülüşmelere neden olmuştu.
Vatan