İHLAS SON DAKİKA - Tepe yönetici İlker Başbuğ dinlensin” diyerek mahkemeye başvurdu. Andıç davasında Genelkurmay İstihbarat Başkanı da tutuklandı.
 
İRTİCA İle Mücadele Eylem Planı davasıyla birleştirilen İnternet Andıcı davasında dün iki önemli gelişme yaşandı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan
 
14 sanık arasında bulunan ancak henüz teslim olmayan Korgeneral Mehmet Eröz, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un ifadesinin alınması için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Aynı dava kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, tutuklanarak cezaevine konuldu.
 
Sanıklar ‘emri Başbuğ verdi’ demişti
 
İlk duruşması 12 Eylül’de yapılacak olan İnternet Andıcı davasında hakkında yakalama kararı olan ancak dün akşam saatlerine kadar teslim olmayan 4 şüpheli komutandan Korgeneral Mehmet Eröz’ün avukatı İlkay Sezer, İlker Başbuğ’u mahkemeye getirtecek adımı attı. Bütün sanıklar “Andıcın hazırlanması emrini İlker Başbuğ verdi” demesine rağmen Başbuğ hakkında ‘sıralı amirler listesinde olmadığı için’ bir işlem yapılmamıştı. Ergenekon Mahkemesi’ne dilekçe veren Avukat Sezer, emekli Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ’un tanık olarak dinlenmesini talep etti.
 
Eröz ara yönetici, Başbuğ’u çağırın
 
“İddianamede Korgeneral Eröz’ün soruşturma konusu siteler aracılığı ile yürütülen illegal faaliyetlere hukuk koruması sağlamak amacıyla, sitelerin yeniden yapılandırılması yönünde düzenlemeleri içeren andıcın hazırlanmasında ara yönetici olarak görev aldığı iddia edilmektedir” diyen Avukat İlkay Sezer, Eröz’ün andıcın hazırlandığı tarihte Genelkurmay Harekat Başkanlığı görevini yürüttüğünü dile getirerek “Soruşturma konusu andıç ile ilgili olmak üzere dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Sayın İlker Başbuğ’un tanık olarak dinlenmesini talep ediyoruz” dedi. HELİN ŞAHİN İSTANBUL
 
‘Andıç gerçek belge’ dedi ve tutuklandı
 
ANDIÇ davası kapsamında hakkında yakalama kararı verilen 14 şüpheliden biri olan Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, GATA’dan çıkarak teslim oldu. Silivri’deki duruşma salonunda 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin karşısına çıkarılan Pekin, “İnternet Andıcı belgesinin gerçek bir belge olduğunu”, “kendisinin bu dokümanda sadece terör örgütünü destekleyen internet sitelerinin takip edilmesi için parafı bulunduğunu” söyledi. Hakkındaki yakalama kararı yüzüne okunan Korgeneral Pekin, “Terör örgütü kurma ve yönetme, darbeye teşebbüs” iddiasıyla tutuklanarak Hasdal Cezaevi’ne gönderildi.
 
Yakalama kararı olan 4 sanık kaldı
 
Pekin, hakkında yakalama kararı çıktıktan sonra GATA’ya yatmıştı. Pekin’in teslim olmasının ardından hakkında yakalama kararı olan ancak teslim olmayan aralarında EDOK Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler’in de bulunduğu 4 sanık kaldı. Aynı dava kaspamında hakkında yakalama kararı olan Orgeneral Taşdeler’in halen GATA’da yattığı öğrenildi. 
 
Soruşturma kapsamında emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Tuğamiral Alaettin Sevim, Albaylar Sedat Özüer ve Fuat Selvi, emekli Albaylar Gökçeoğlu ve Hulusi Gülbahar ile sivil memur Bülent Sarıkahya tutuklanmıştı.
 
 
 
star