ADANA'da cinayet ve adam öldürmeye teşebbüs suçlarından toplam 38 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan 29 yaşındaki Mustafa İzgümengep, "Ben iki katını bekliyordum, teşekkür ederim, sağ olun" dedi.

Namık Kemal Mahallesi'nde, 24 Nisan 2010'da meydana gelen olayda iddiaya göre, Adana Eğlence Sitesi'nde mesul müdürlük yapan 56 yaşındaki Necmi Gökmen, yanında şoför olarak çalışan Mustafa İzgümengep'i, eşi 41 yaşındaki Nilüfer Sevil Gökmen'e sarkıntılık yaptığı iddiasıyla işten çıkardı. Buna sinirlenen İzgümengep, üzerindeki son 200 TL ile ruhsatsız tabanca alıp, eski patronunun önce bahçesindeki köpeğini, ardından da sesler üzerine çıkan eşi Nilüfer Sevil Gökmen'i öldürdü. Olayda eski patronu Necmi Gökmen de yaralandı. Saldırıdan sonra tutuklanan İzgümengep hakkında, 'korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme, tasarlayarak öldürme, tasarlayarak öldürmeye teşebbüs, nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme' suçlarından dava açıldı.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık bugün karar duruşmasına çıktı.

Mahkeme başkanının son sözünü sorduğu sanık İzgümengep, "Son süzüm, hepsinin Allah belasını versin" dedi.

Önceki duruşmadaki ifadesinde ise hakkında, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun verdiği, 'ceza-i ehliyeti tam' raporuna bir itirazı bulunmadığını söyleyen İzgümengep, "Ben akıllıyım. Rapor aldırılmasını, bana iğne yapılmasını, elektrik verilmesini istemiyorum. Adam gibi yargılanıp, mahpus damında yatmak istiyorum" demişti.

İlginç hareketler sergileyen sanık İzgümengep, ayrıca "Bana Nilüfer'in öldüğünü ispatlayın, verilecek 80 yıl cezaya razıyım. Benim savunulacak bir tarafım yoktur. Ben avukata güvenmiyorum. Bu davayı açan savcıyı da istemiyorum" diye konuşmuştu.

Mahkeme heyeti, duruşmalardaki davranışlarından dolayı indirim maddesinden yararlandırdığı sanık İzgümengep'i öldürme suçundan 25 yıl, öldürmeye teşebbüs suçundan 12 yıl 6 ay, nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme başkanı verilen cezaları yazdırırken "Ben öldürmedim" diyen sanık İzgümengep, indirim maddesinden yararlandırılmasına da "Ben cezanın hepsini istiyorum. İndirim yapılmasını istemiyorum" dedi.

Mahkeme başkanının verilen cezayı açıklamasının ardından da "Ben toplam ne kadar ceza aldım? Kaç yıl yatacağım?" diye soran İzgümengep, toplam 38 yıl 9 ay hapis cezası verildiğini öğrenince "Ben iki katını bekliyordum, teşekkür ederim, sağ olun" dedi.