SAMSUN'da 15 yaşındaki lise öğrencisi D.A. ile internet üzerinden tanışıp arkadaş olan daha sonra cinsel ilişkiye giren ve bu sırada görüntü çeken 29 yaşındaki Bekir K., tutuklu yargılandığı davada, tahliye edildi. Bekir K. ifadesinde, “İlişkimizden bir kısmını cep telefonumla kaydettim. Ancak bunu gizli yapmadım. Görüntülerde gülüyor, telefonla konuşuyor” dedi. Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Dairesi tarafından gönderilen D.A.'nın olay nedeniyle beden ve ruh sağlığı bozulmadığı yönündeki raporu da dikkate alarak sanığı tahliye etti.

Geçen Ocak ayında ortaya çıkan olayda, lise öğrencisi D.A., 2006 yılının Ağustos ayında internet kafede chat yaparken önce Bekir K. ile tanıştı. Arkadaşlıkları sürerken, genç kız yine chat yaparken üniversite öğrencileri olan 20 yaşındaki F.A. (20) ve 21 yaşındaki U.G. ile de tanışıp arkadaş oldu. D.A., iddiasına göre internet kafeye gelen F.A. tarafından zorla bir eve götürüldü. Burada F.A. ile U.G., D.A.'ya tecavüz etti. Daha sonra Bekir K., telefonla D.A.'yı arayarak "F.A. ile ilişkiye girmişsin. Benimle de ilişkiye gireceksin. Yoksa seni ailene söylerim" diye tehdit etti. Bunun üzerine Bekir K. da liseli kızla ilişkiye girdi. Bu sırada cep telefonuyla görüntü çeken Bekir K., D.A.'yı bu görüntülerle tehdit ederek istediği zaman ilişkiye zorladı. D.A.'nın şikayeti üzerine yakalanan 3 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak geçen Mart ayında yapılan ilk duruşmada F.A. ve U.G., üzerlerine atılan suç vasfınının değişme olasılığı olması nedeniyle tahliye edildi.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmalara katılan lise öğrencisi D.A. daha önce verdiği ifadesinde üç sanıktan da şikayetçi olduğunu belirterek, “F.A. ile U.G. beni bir eve götürdüler ve burada bana tecavüz ettiler. Bu olaydan yaklaşık 2 ay sonra 2007 yılının Şubat ayında Bekir bana telefon açıp, "Yanımda U.G. var. Onunla ilişkiye girmişsin. Seni ailene söyleceğim" diyerek tehdit etti. Şoke oldum. U.G. ile tanıştıklarını bilmiyordum. Korktum Bekir'in evine gittik. O da benimle zorla ilişkiye girdi. Kendisinden kurtulmak istedim ancak uygunsuz görüntü ve fotoğraflarımı çekmiş ve bunları internette yaymakla tehdit etti. Aylarca şantajla bana tecavüz etti” dedi.

Bugün Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir kez daha hakim önüne çıkan tutuklu sanık Bekir K., D.A. ile birçok kez ilişkiye girdiğini kabul ederek, “İlişkimizden bir kısmını da cep telefonumla kaydettim. Ancak bunu gizli yapmadım. Kendisi bu kayıtlardan haberdardır. Her şey kendi gözü önünde olmuştur. Görüntülerden anlaşılacağı gibi zorla bir şey yapılmamıştır. Görüntülerde gülüyor, telefonla konuşuyor. Görüntülerini internette yayınlamakla da tehdit etmedim” dedi.

F.A. ile U.G. ise suçsuz olup, iftiraya uğradıklarını ileri sürerek beraatlerini istedi. Mahkeme heyeti, ifadelerin ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilen rapor okudu. 6'ncı İhtisas Dairesi'nin gönderdiği raporda, “Mağdurun olay öncesi, esnası ve sonrası tutum ve davranışları, sanık, tanık ve mağdur ifadeleri dava dosyasında bulunan CD, resimler ve el yazmaları gibi adli tıbbı ilgilendiren hususlar değerlendirilmiştir” denilerek D.A.'nın yaşadığı olay nedeniyle beden ve ruh sağlığının bozulmadığı belirtildi. Görüntüleri ve raporu dikkate alan mahkeme heyeti, Bekir K.'yi üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığını ve cezaevinde kaldığı süreyi dikkate alarak tahliye etti. Duruşma ertelenirken, 3 sanık da tutuksuz yargılanacak.


MİLLİYET