MHP Grupbaşkanvekili Mehmet Şandır, TBMM'de yaşanan iki dil tartışmalarıyla ilgili olarak, "Etnik siyasi bölücü, etnik siyasi bölücülük Türkiye'yi tehdit etmektedir. Buna müsade etmeyiz" dedi.

Şandır, TBMM'de gazetecilerin iki dil tartışması konusundaki sorularını cevaplandırdı. Şandır, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in mecliste Türkçe dışında başka bir dille konuşulmayacağı yönündeki açıklamasını yaptığı saatte meclis kürsüsünde bir milletvekilinin Kürtçe konuşmaya devam ettiğini hatırlatarak, "AK Parti iktidarı milletin aklı ile alay ediyor.

Göz göre göre kanunlarımız ihlal ediliyor. Her geçen gün etnik bölücülüğe zemin hazırlanıyor. MHP olarak biz şu yaşananların doğru anlaşılmasını ve herkesin bu yaşananlara karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz. Sorumluluk içinde davranmaya davet ediyoruz.

Bu etnik bölücülüktür. Ülkemizin, milleti, toprağı ile bölünmesi için kirli ve alçakça bir oyun oynanıyor. Bu oyun iktidarın himayesinde oynanıyor. Sayın Başbakan 12 Ağustos 2005 tarihinde 'Kürt sorunu benim sorunum, bu sorunu demokrasi içinde siyaset üreterek çözeceğiz' dedi. Şu anda sözünün gereği yaşanıyor. Bu yaşanacak hadise Türkiye'yi tehdit etmektedir" dedi. Öcalan'ın Türkiye'yi açıkça tehdit ettiğini belirten Şandır, "Ne Türk milletinin parçalanmasına ne de başka devlet kurulmasına asla müsade etmeyiz.

Türkiye Cumhuriyeti bedeli kanla ödenerek kurulmuş bir devlettir. Ne tek bir insanımızdan ne de bir çakıl taşımızdan vazgeçmeyiz. Herkes haddini bilsin, aklını başına toplasın. Bu bir başkaldırıdır. Kafamızı kuma sokmaya gerek yok. Etnik siyasi bölücülük Türkiye'yi tehdit etmektedir. Buna müsade etmeyiz, bunun iktidar tarafından seçim malzemesi olarak kullanılmasına müsaade etmeyiz" dedi.