ŞANLIURFA"da, BDP Milletvekili İbrahim Binici, başkalarının yerine oy kullanıldığı iddia edilen bir okuldaki sandık başkanı ile tartıştı. Çıkan tartışma kısa süre sonra milletvekilinin yanındakilerin de katılımıyla kavgaya dönüştü. Arbede sırasında 1088 nolu sandık ikinci kattan atılarak parçalandı.

Referandumda boykot kararı alan BDP"nin Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, saat 14.00 sıralarında Direkli İlköğretim Okulu"nda başkalarının yerine oy kullanıldığı duyumunu aldı. Bunun üzerine okula giden Binici, okulun ikinci katında usulsüzlük yapıldığı iddia edilen 1088 nolu sandığın başkanlığını yapan İbrahim Halil Özen ile tartışmaya başladı. Kısa süre içerisinde gerilen ortamda, Özen ile milletvekili Binici ve beraberindekiler arasında arbede çıktı.

Birbirine tekme ve tokat ile vurmaya başlayan grup, oy kullanmaya gelen vatandaşlar ve okulda görevli polisler tarafından güçlükle ayrıldı. Yaşanan arbede sırasında 1088 nolu sandık da ikinci katın penceresinden atıldı. Sandık atılırken pencereye çarpınca parçalandı. Kullanılan seçmen zarflarının bir bölümü odanın içine, bir bölümü de bahçeye düştü.

Sandığın parçalanmasının ardından, olayların büyümemesi için çok sayıda polis okula takviye olarak gelirken, yaralanan sandık başkanı da çağrılan ambulans ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi"ne gönderildi.
Gelişmelerin ardından okul bahçesinde gazetecilere açıklama yapan BDP Milletvekili İbrahim Binici, iddialarla ilgili sorular yönelttiği sandık başkanının kendisine saygısızca davranıp saldırmaya kalkıştığını ileri sürerek, “Sandık başkanının saygısız davranışlarından dolayı bir anda yaşanan gelişme ile olay çıktı. Sandık başkanı hakkında tutanak tutup, şikayetçi olacağım” dedi.
Polislerin okul içi, bahçesi ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alması ve BDP"lilerin ayrılmasının ardından gerginlik sona ererken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

TUTANAKLA OYLAR TESLİM ALINDI

Sandığın parçalanmasının ardından İl Seçim Kurulu'ndan gelen görevlinin kontrolünde, kullanılan zarflar tutanakla teslim alındı. Bu sandığa kayıtlı diğer seçmenlerin de kullanacakları oyların da yine görevliler tarafından tutanakla teslim alınacağı belirtildi.