Başkan Sandalcı, göreve geldiklerinden bu yana yapılan çalışmalar ve üretilen projelerle ilgili olarak bir değerlendirme toplantısı yaptı. Bilgilendirme toplantısında konuşan Sandalcı, “Akbük Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz günden bu güne kadar, belediye olarak yapmış olduğumuz çalışmalar ve ilerde yapmayı düşündüğümüz projelerle ilgili olarak, sizlere bilgi vermek. Bu güne kadar olduğu gibi bu günde yapılan çalışmalarımızı sizlerle paylaşmak istedim. Yaptığımız çalışmaları başlıklar ve bu başlıkların kısa izahı ile yapmak istiyorum. 2009 yılı bütçe gelirlerimiz vergi gelirleri, su gelirleri, fen işleri gelirleri ve İller Bankası"ndan 3 milyon 5 bin TL olmak üzere toplam 3 milyon 980 bin TL"dir. 2009 yılı giderlerimiz personel giderleri, akaryakıt-elektrik-telefon giderleri, diğer sabit giderler, yatırım-sosyal giderler olmak üzere 3 milyon 724 bin 945 TL"dir” dedi.
Belediye faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Sandalcı, “Akbük"te turizm alanlarında yapılacak her türlü planların Bakanlık tarafından yapılıp onaylanacağı, belediyelere fazla söz hakkı verilmediği açıkça görülmektedir. Bu nedenledir ki, bazılarının iddia ettiği gibi 1001 cadde ve başka caddeler hiçbir zaman 30 metre olarak projelendirilmemiştir. Yola sıfır olarak iddia edilen bina da Bakanlığın çizmiş ve onaylamış olduğu projeye göre şahsın tapulu arsası içerisinde olduğu, mevcut yol olarak görülen yolun şahsın tapulu arsasından geçtiği görülmektedir. Proje çalışmalarımız bitmiş ve bu yol yapımına başlanılmıştır. Gerçek yerine, yolun projesindeki yerine oturtulması çalışmalarına başlanılmıştır. Proje çalışmalarımızı ve üretimimizi aralıksız yapmaktayız” diye konuştu.
Beldedeki alt ve üst yapı faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Başkan Sandalcı; “Yol ve kavşak düzenlemelerimiz devam ediliyor. Akbük ilk olarak sinyalizasyon sistemi ile tanışacak. İlk etapta iki yerde kavşak ve sinyalizasyon sistemi yapılacak, daha sonra mali desteği elde ettiğimizde diğer kavşak ve sinyalizasyon sistemleri sırayla devreye sokulacak. Yaz hedeflerimiz; Sahil düzenleme projesi. Sahil düzenlemelerimiz park yerleri, kumsal ve plaj alanları, bu alanlarda halka hizmet verecek kafeteryalar, dinlenme alanları. Sahil boyunca en az 10 adet iskele. Bu iskeleler yazın nisan-mayıs aylarında kurulup eylül-ekim aylarında kaldırılabilen taşınır iskeleler yapılacak. Bu konuda gerekli girişimler yapılacak izinler alınmıştır. Yaklaşık her biri 20 bin TL"ye mal olan bu iskelelerin yapımında, halkımızdan maddi destek isteyeceğiz” şeklinde konuştu.
GEÇİCİ ARITMA TESİSİ DURDURULDU
Geçici arıtma tesisi konusuna da değinen Sandalcı, şunları söyledi: “Geçici Paket arıtma konusunda, hazineden yer tahsisi isteğinde bulunduk. Tesis için verdikleri yerde geçici arıtma için çalışmalar başlatıldı fakat tesisin yapılacağı yer komşuları Naim Demirci, Ayfer Elitok, Ayşe Durukan, Jale Demirci, Ayhan Demirci Çavuş, Hasan Aksoy davacı vekili aracılığı ile Aydın İdare Mahkemesine Akbük Belediyesi hakkında dava açarak bu yerde geçici arıtmanın yapılmamasını talep etmişlerdir. Mahkemenin 08 Aralık 2009 tarihli ara kararında "Yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına" kararı üzerine geçici arıtma tesisinin kurulması durdurulmuştur. Mahkeme sonucunda inanıyorum ki Belediyenin ve Halkın lehine bir karar çıkarak geçici arıtma faaliyete geçirilecektir”