Halk Bankası “Ticaret ve Sanayi Odalarına yönelik destek” programı kapsamında Aydın Sanayi Odası (AYSO) ile kredi sözleşmesi imzaladı. AYSO Meclis Salonu"nda gerçekleşen toplantıda, üyelere seslenen Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, düşük faizli kredi imkanları ve bürokratik işlemlerden uzak prensipleri nedeniyle Halk Bankası yöneticilerini teşekkür ederken, kredi kullanan üyelerin de imkanları değerlendirip, kredileri bilinçli kullanmalarını önerdi.
Protokol için düzenlenen törene AYSO Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Cılızoğlu ve Salih Fahlioğulları ile Halk Bankası Genel Müdür Yardımcıları Dr. Şahap Kavcıoğlu, Mustafa Savaş ve Denizli Bölge Müdürü Osman Bülent İspir katıldı.
İmzalanan protokol kapsamında oda üyelerine, 36 ay vadeli ve 500 bin YTL limitli kredi kullanım imkanı sağlanıyor. Faiz oranı normal kredilere uygulanan orandan binde iki daha düşük olup, yüzde 1.79 olarak belirlendi. Halk Bankası olarak esnaf ve sanayiciye çeşitli fırsatlar sunduklarını belirten Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şahap Kavcıoğlu “halk Bankası Türkiye çapında başlattığı Ticaret ve Sanayi Odalarına yönelik destek programı kapsamında Aydın Sanayi Odası ile imzaladığımız protokol çerçevesinde oda üyelerine uygun koşullarda kredi desteği vermektedir. Odaya kayıtlı üyeler bankamızdan 36 ay vadeli aylık eşit taksitli 250 bin YTL"ye kadar nakit kredi kullanmakta iken bu protokol ile kredi limiti 500 bin YTL kredi kullanabileceklerdir. Protokol kapsamında azami 1 yıl vadeli yıllık 1.5 komiyon oranı ile "Teminat Mektubu Kredisi" kullandırılacaktır. Ayrıca oda üyelerine bankamız kaynaklı orta ve uzun vadeli proje kredisi kullandırılması bu protokol kapsamındadır” dedi.
İmzalanan bu protokol ile sanayicinin önünü daha rahat görebileceğini belirten Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, protokolün hayırlı olmasını diledi.