Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, Nazilli"de sanayi esnafının işyerlerinde ziyaret ederek sorunlarını dinledi. MHP Nazilli İlçe Başkanı Rafet Şentürk ve partililerle esnafın sorunlarını dinleyen Kumcuoğlu"na esnaflar büyük ilgi gösterdi.
Ziyaret ettiği iş yerlerinde büyük bir yakınmayla karşılaşan Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, esnafın içinde olduğu zor durum nedeniyle çok üzüldüğünü kaydetti. Kumcuoğlu, “Sanayi esnafı, esnaf ve sanatkarlarımız durumlarından son derece şikayetçi. Biz sabahın erken saatlerinden öğleye kadar dolaştık, koskoca sanayi bölgesinde hemen hemen hiç iş hareketi yoktu. Burada bunun sadece Ramazan durgunluğuna yorulması mümkün değil. Zaten esnaf sanatkar arkadaşlar "genelde bir durgunluk var" dedi. Bir hanım sanatkarımız olan sanatkarımızın eşi ise olayı son derece açık bir şekilde ortaya koydu. Dedi ki "Ertuğrul Bey, burada sorun esnafta değil. Sorun tarımdadır, sorun çiftçidedir. Eğer her hangi bir şekilde biz Aydın Ovası"nda Büyük Menderes Havzası"nda çiftçiyi kurtaramazsak esnaf da kurtulamaz." Dolayısıyla son birkaç yıldır belki de biraz daha derinlere gidebiliriz; 1980"ler den bu yana Türkiye de izlenen tarıma ilişkin politikalar bizi bu noktaya getirmiştir” dedi.
Esnaflar gibi çiftçilerinde zor durumda olduğuna işaret eden Kumcuoğlu, “Çiftçinin traktörü herhangi bir şekilde tarlasında çalışmıyorsa traktörlerde bozulmuyor veya lastikler eskimiyor. Vatandaş da gelerek traktörün tamirini istemiyor veyahut da yeni lastik takmamızı istemiyor diyor. Böyle bir sorunla karşı karşıyayız. Tabi bunun tehlikesi de insanların ciddi geçim sıkıntısı çekiyor olmasıdır. Bu geçim sıkıntısı psikolojilerine yansıyor ve toplum giderek geriliyor. Toplum aşırı şekilde geriliyor. Bunun yaygınlaşması şeklini maalesef spor sahasında da görüyoruz. Biliyorsunuz; bu sene sezonun ilk maçı olan Antalyaspor maçında, hiçbir şey yokken ortada asayiş sorunları çıktı. Sezon ilerledikçe ve rekabet kızıştıkça bu tür olayların tekrarlanması ve şiddetin tekrarlanması ihtimali vardır. Ben bütün tarafları şimdiden uyarmakta yarar görüyorum” diye konuştu.
Milletvekili Kumcuoğlu; Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu ile ilgili olarak vatandaşların sıkıntılarından bahsederek "Gidecek mi? Kalacak mı?" sorularına bir açıklık getirdi. Polis Meslek Yüksek Okulunun kesinlikle Nazilli"de kalacağını ve yeni eğitim-öğretim yılını hazır halde beklediğini belirtti. Okul binasının depreme dayanıksız çıkmasının son derece normal olduğunu, bunun zemin yapısından kaynaklandığını kaydeden Kumcuoğlu, yerel yönetimin ve ilgili makamların soruna çözüm getireceklerini de sözlerine ekledi.