Nazillili fotoğraf sanatçıları Murat Tosun, Esat Ülkü, Turhan Keskin, Zeki Yavuzak, İsmail Ertin, Yücel Oruç ve Gonca Ersoy"un 50 adet fotoğrafından oluşan sergi açılışında, açılışa katılan protokol üyeleri fotoğrafların büyük bölümünü satın alarak ilk adımı attılar. Açılışta konuşan Kaymakam Caner Yıldız, anlamlı serginin ilk günde ses getirdiğini ifade ederek “Yaşlılarımıza sahip çıkmak adına oluşturacağımız bakım merkezimize herkesin sahip çıkmaya başlaması Türk toplumunun yardımsever ve duyarlı bir toplum olduğunun bir göstergesidir” dedi.
Geçtiğimiz haftalarda Nazilli Belediye Başkanlığı ve Nazilli Ticaret Odasının Alzheimer Bakım Merkezi için aralarında yaptıkları protokolün ardından Kaymakamlık ve Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanlığının da devreye girmesi ile birlikte hızlı bir ilerleme kaydeden projeye destek vermek için sivil toplum kuruluşları da kolları sıvadı. Nazilli Lütfi Selek, Kültür ve Sergi Sarayında akşam saatlerinde açılan fotoğraf sergisinde ayrıca "Bir gün sigara içme, bir büyüğüne sahip çık" kampanyası da başlatıldı. Sergi açılış ve kampanya başlangıç kokteylinde bir araya gelen Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Ataeymir Belediye Başkanı Mehmet Başalan, Yenice Belediye Başkanı Fuat Meriç, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Ali Gültekin Kılınç, Nazilli Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ahmet Yumlu, NAFOD Başkanı Turhan Keskin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda dernek üyesi fotoğraf sanatçısı projeye destek verdiler.
Kaymakam Yıldız, Nazilli Kaymakamlığı Alzheimer Bakım Merkezinin Türkiye"de bir ilk olduğunu ifade ederek “Uzun yaşamın merkezi olan Nazilli"de yaşlılarımızın daha rahat ve huzurlu bir yaşlılık dönemi geçirmeleri için çalışmalarımız hızla sürmektedir. Akdeniz Üniversitesi ile yaptığımız protokol ve ortak çalışmalarımıza toplumumuzun her kesiminden destek gelmesi Türk halkının yardımseverliğinin bir göstergesidir. Yaşlılarımıza sahip çıkmak adına ve en önemlisi alzheimer hastası olan yaşlılarımız için yaptığımız tüm çalışmalar her kesimden destek görüyor. Onların bakımı için yapacağımız merkezimize katkı amacıyla düzenlediğimiz bu sergi ve kokteyl hedefine mutlaka ulaşacaktır. Ayrıca bu gün başlattığımız "Bir gün sigara içme, bir büyüğüne sahip çık" kampanyasına da desteklerinizi bekliyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından fotoğraf sergisi gezildi. Basın Mensuplarının protokol üyelerine "Sizler bu kampanyaya ne kadar destek vereceksiniz?" sözleri ile harekete geçen protokol üyeleri ve işadamları yaklaşık 25 adet fotoğrafı yüksek bedellerle satın aldılar. Satılan fotoğraflarla birlikte serginin bir hafta süresince açık kalacağı öğrenildi. -iha