Küresel mali krizden etkilenmemek için, esnafa yeni kredi açmayan ve mevcut kredileri de geri çağıran bankalar adeta 'sinekten yağ' çıkarıyor. Krizle birlikte pek çok banka, kasalarındaki nakit miktarını artırmak için müşterilerinin sırtına 'küçük' bazı yeni külfetler yükledi. Bankalar masraf almadıkları bazı işlemleri ücretli hale getirdi. Daha önce internet üzerinden yapılan EFT ve havalelerde müşterilerinden ücret almayanlar, almaya başladı. Bu kesintiyi yapanlar da tutarlara zam yaptı. Bankalara göre farklılık gösteren söz konusu kesintiler, 20 kuruş ile 2 YTL arasında değişiyor. Bu durum müşterilere olumsuz yansıyor.

Örneğin, daha önce internet üzerinden yapılan işlemlerde müşterilerinden para talep etmeyen Denizbank, 20 Ekim 2008'den sonra her EFT için 1,5 YTL almaya başladı. Havale işlemlerinde 50 YKr isteyen banka, artık telefon bankacılığı üzerinden yapılan EFT'lerden 4, havalelerden de 2 YTL kesiyor. Belçika-Fransa sermayeli Dexia, Denizbank'ı Haziran 2006'da Zorlu Grubu'ndan satın almıştı. Küresel krizle birlikte zora giren finans devinin kredilerine Belçika ve Lüksemburg, bir yıl süreyle garanti vermişti. Finansbank da internet üzerinden gerçekleştirilen EFT'leri ücretli hale getirdi. İşadamı Hüsnü Özyeğin'in Ağustos 2006'da Yunanlı NBG'ye sattığı banka, kredi kartı pazarına hızlı bir giriş yapmıştı. Banka, her EFT işleminden 2 YTL kesiyor. EFT işlemlerinden uzun bir süredir kesinti yapan Yapı Kredi ise 1,5 YTL'lik ücreti 20 Eylül'den itibaren 2 YTL'ye çıkardı. İtalyan Unicredit ile Koç Grubu'nun ortak olduğu banka, artık hesaplar arasındaki havaleyi de ücretli hale getirdi. Yapı Kredi, havale işlemlerinden de 70 kuruş ücret kesiyor.

Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) eylül ayı verileri internet işlemlerinin finans sektörüne sağladığı geliri gözler önüne seriyor. Birliğin verilerine göre eylülde internet üzerinden 16 bin 173 adet EFT işlemi gerçekleştirildi. Ortalama 1,5 YTL EFT ücreti kesildiği varsayılırsa, bankaların bu sayede toplam 24 bin 259 YTL'lik ekstra gelire sahip oldukları hesaplanıyor. Bazı bankalar, EFT ile gönderilen para miktarı arttığında müşteriden kestiği ücreti de artırdığı için kasaya kalan para da yükseliyor. Havaleden yapılan kesintiler de hesaplandığında bankaların internet işlemlerinden kazandığı paranın 'hatırı sayılır' seviyelere geldiği ifade ediliyor.

Kullanıcı sayısı 11 milyonu buldu

TBB istatistiklerine göre internet bankacılığı yapan ve en az bir kere 'login olmuş' toplam bireysel müşteri sayısı, Eylül 2008 itibarıyla 10 milyon 951 bin 231 kişi. TBB'ye bilgi gönderen 26 bankanın verilerine göre son bir yıl içerisinde login olmuş toplam bireysel müşteri sayısı ise 5 milyon 742 bin 251. Temmuz-Eylül 2008 döneminde 4 milyon 443 bin 703 bireysel müşteri tarafından en az bir kez sanal ortamda bankacılık işlemi yapıldı. Bu miktar, toplam kayıtlı bireysel müşteri sayısının yüzde 41'ini oluşturuyor. Aktif bireysel müşteri sayısı bir önceki yılın temmuz-eylül dönemine göre 892 bin 356 adet artarken, nisan-mayıs-hazirana göre ise 180 bin 773 adet artış gösterdi. Yine bu yılın temmuz-eylül döneminde 57 bin 705 adet finansal işlem yapıldı. Bunların tutarı ise 150 milyar 954 milyon Yeni Türk Lirası oldu. EFT, havale ve döviz transferi işlemlerini kapsayan para transferleri işlemleri yatırım işlemleri dışındaki finansal işlem hacminin yüzde 84'ü gibi büyük bir kısmı oluşturuyor.