Kumaştan cep telefonuna, otomobillerden beyaz eşyaya her eşyanın birebir kopyasını yapan Çinliler, şimdi de sanal dünyaya el attı. Kişisel ya da kurumsal bir web siteniz varsa, tehlike altında olabilirsiniz. Çünkü Çinliler şimdi de Türkiye'deki internet sitelerini birebir kopyalamaya başladılar. Aydınlı bir İletişim teknoloji Firması"nın müşterisine hazırladığı internet sitesi Çinliler tarafından kopyalandı.
Edinilen bilgiye göre, Aydın'da 2 Kedi İletişim Teknoloji adlı firmanın sahibi Güçlü Çezik'i bir müşterisinin kendisine ait sitenin değiştiğini görünce siteyi hazırlayan firmayı arayarak yardım istedi. Müşteri şikayetini dikkate alan firmanın sahibi Güçlü Çezik karşılaştığı olay karşısında kendisinin de şaşırdığını belirterek “Bundan yaklaşık 1 yıl önce, müşterimiz olan bir firma için www.kusadasiinsurance.net sitesini hazırladık. Bu site 1 yıldır yayında. Ancak önceki gün sitenin sahibi olan müşterim beni arayarak inanılmaz bir şey söyledi. Site birebir kopyalanmış ve www.homeupin.com adı altında yayınlanmaya başlamıştı.İşin ilginç yanı, sitenin her şeyi birebir kopyalamış ve yazıları bile değiştirmemişlerdi. Üstelik telefon numaraları yine Kuşadası'na ait numaralardı. Ancak araştırınca kopya sitenin Çinli birileri üzerine kayıtlı olduğunu gördük. Alan adı kayıtları da Çin'e kayıtlı görünüyordu. Oysa siteye girenler Kuşadası'na ait telefonları ve müşterimizin adresini görüyorlar. Ancak telefonlar müşterimize ait değil. E-posta adresi de müşterimizin değil” dedi.
Çinli kopyacılar konusunda bütün site sahiplerini de uyaran İletişim Teknoloji Firması sahibi Güçlü Çezik, “Adres müşterimizin adresi ama telefon ve e-postalar farklı olduğuna göre, bu site kopyacıları müşterimizin firmasını kendi firmaları gibi göstererek bir dolandırıcılık gerçekleştirmeye çalışıyor olabilirler. Şu an internette bu şekilde kopyalanan binlerce şirket sitesi olabilir diye düşünüyorum. Böylece kopyacılar ellerindeki binlerce e-posta adresine bu sitelerle ilgili iletiler göndererek çeşitli vesilelerle para sızdırmaya çalışıyor olabilirler. İnternetteki bütün kurumsal site sahiplerini Çinli kopyalarını bulmak konusunda duyarlı olmaya çağırıyorum” dedi.