TV8'de katıldığı programda gündeme dair değerlendirmelerde bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, kendisine görev verilen komisyondan haberdar olmadığını belirtti ve şunları ifade etti:
 
"Genel Kurul'da ismim okunurken öğreniyorum bunu. Bana görev veriyorsanız en azından 3-5 dakika önce bana söyleyin diyorum. Kaldı ki bunları konuşabilecek Grup Toplantısı gibi bir ortamımız var. Benim komisyon görevimden istifam buna bir itirazdır. Yoksa, İnsan Hakları Komisyonu benim en çok çalışmayı istediğim alanlardan biridir.
 
Biz millet adına yetki kullanan insanlarız. Biz bu parlamentoda eğer inisiyatif kullanamıyorsak niye milletvekili seçildik? Benim çok kısa süreli parlamento tecrübem bana şunu gösterdi ki milletvekilinin zerre kadar ağırlığı yok. Türkiye'de parlamenter rejim iflas etmiştir. Sistem içinde milletvekillerinin ağırlığı yok. Bu iflas eden sistemin rehabilitasyonu bana göre çok mümkün gözükmüyor. O yüzden başkanlık sistemine geçmek lazım. Başkan seçilenin yetkileri artacak diye düşünüyorlar ama ben tam tersini düşünüyorum. Milletvekillerinin saygın bir şekilde görevini icra edeceği bir mekanizmanın kurulmasını diliyorum."