Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink"in öldürülmesine ilişkin 5"i tutuklu 20 sanık hakkında açılan davanın 10. duruşmasına bir tanığın ifadeleri damga vurdu.

Duruşmada tanık sıfatıyla ifade veren M.H isimli bayanın, katil zanlısı Ogün Samast'ın cinayet anında yalnız olmadığını öne sürerek, "Zanlı olay sırasında yalnız değildi. Yanında, kenarda duran bir kişi vardı. Olaydan sonra beraber kaçtılar. Ogün Samast 'geber Ermeni diye bağırdı'. Yanındaki kişi Yasin Hayal olabilir" demesinin ardından mahkeme heyeti, Ogün Samast'a söz verdi. Samast, "Yanımda kimse yoktu. Ben koşarken birden yola çıkan bir çocuk da koşuyordu, onu görmüştür" dedi. Yasin Hayal ise, olay tarihinde Trabzon'da olduğunu ve bunun emniyet kayıtlarında mevcut bulunduğunu ifade ederek, "Geçtiğimiz duruşmadaki agresif hareketlerim için özür dilerim" diye konuştu.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklardan Ogün Samast, Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Ahmet İskender ve Ersin Yolcu katıldı. Hrant Dink"in eşi Rakel Dink ve ailesinin yanı sıra Brüksel Barosu Başkanı Yves Oschinky, Paris Barosu Yönetim Kurulu üyeleri Alexandra Aslanyan ve Alex Covyoumdija, yazar Adalet Ağaoğlu ile eski İstanbul Barosu başkanlarından Yücel Sayman da duruşmayı izlemek üzere Beşiktaş"taki İstanbul Adliyesine geldi. Duruşma nedeniyle adliye ve çevresinde, yoğun güvenlik önlemleri alındı.