5. Altınkum Yazarlar Festivali"ne katılan ünlü aktör ve yazar İlyas Salman ile yazar Esat Korkmaz, Didimli okurlarıyla buluştu. Yalı Caddesi üzerine kurunla stant da kitaplarını imzalayan yazarlar, hayranlarıyla da sohbet etti. Ünlü aktör ve yazar İlyas Salman"a olan ilginin yoğun olduğu görülürken, hayranları Salman"la bol bol fotoğraf çektirdi.
Festival ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Salman, bir yerin tanımanın o yerin kültürünü tanımaktan geçtiğini belirterek, “Halka ulaştırmak istenen şeyin adı kültür ise ilk etapta kültürü nasıl edindiğimiz ve değerlendirdiğimiz gerekli. Eğer kültür halkın gelişimi adına edindiyseniz halka ulaştırmak gibi bir mecburiyetiniz var. Didim Yazarlar Festivali bunun için çok önemli bir köprü. Bu köprüyü sağlam kurmak için festivale katılan kalem sahipleriyle, festivali düzenleyenler uyum içerisinde olması da önemli. Çünkü bir festival bir yıla özgü değil, gelecek kuşaklara da ulaşması gereken bir yerin başlangıcıdır. Sanatın halkla buluşması sanatın anlam kazanması demektir. Bunun için de halktan çok sanatçıya görev düşüyor” dedi.
Uzun zamandır sanatsal çalışmaların içinde yer almamasıyla ilgili yöneltilen bir soruyu cevaplandıran Salman, “Yatak odama kamera soksaydım, bugün üretilen sanatsal yapıtlarda yer alırdım. Çünkü ben halka maal olmuşum, mal olmamışım. Yer almamamın nedeni şu anki düzene bir tepkimdir” şeklinde konuştu.
Yazar Esat Korkmaz ise Altınkum Yazar Festivaline ve Didim"e ilk kez geldiğini söyleyerek, “Şu an için düşüncelerim olumlu. Bu kadar sıkıntılı bir dönemde bu festivalin yapılması ve kitaba olan ilgi önemli Bu anlamda yapılan bu etkinlik söyleyişi ve konferanslarla da desteklenebilir” diye konuştu.