Fenerbahçe Futbol Takımı, 2016-2017 sezonunun ilk antrenmanını yaptı.

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde toplanan sarı-lacivertli takım, 1 saat 20 dakika süren sezonun ilk çalışmasını basına açık bir şekilde gerçekleştirdi.

Antrenmandan önce Pereira, oyuncularıyla kısa bir toplantı yaparak, yeni sezondan beklentilerini futbolcularına aktardı. Futbolcular, sezonun ilk antrenmanını pas ağırlıklı bir çalışma yaparak gerçekleştirdi. Antrenmana, 22 futbolcu katıldı.

Çalışmada A takımdan Salih Uçan, Emmanuel Emenike, Robin van Persie, Hasan Ali Kaldırım, Jose Fernandao, Uygar Mert Zeybek, Ramazan Civelek, Ertuğrul Taşkıran, Alper Potuk, Erten Ersu, Hakan Çinemre yer alırken, bazı altyapı futbolcuları da antrenmana çıktı.

Antrenman sırasında basın mensuplarının yanına gelen Pereira, "Umarım birlikte iyi ve başarılı bir sezonu geçiririz." diyerek gazetecilere selam verdi.

Salih Uçan ve Emenike takıma döndü

Geride kalan sezonu kiralık olarak geçiren Salih Uçan ve Emmanuel Emenike, ilk antrenmana katıldı.

Son iki sezonu İtalya'nın Roma takımında kiralık geçiren Salih, Fenerbahçe'ye döndü. İtalyan ekibinin 11 milyon avro satın alma bedelini kullanmamasıyla sarı-lacivertlilere dönen Salih, ilk antrenmanda istekli gözüktü.

Geçen sezon teknik direktör Pereira'nın raporu doğrultusunda kiralık olarak önce Birleşik Arap Emirlikleri ekibi El-Ein, daha sonra da İngiltere'nin West Ham takımına gönderilen Nijeryalı futbolcu Emenike de takıma dönen isimlerden biri oldu.

Milli futbolcular İstanbul'da çalışmayacak

Fenerbahçe'nin ülkesinin takımlarında forma giyen milli futbolcuları, İstanbul'daki çalışmalara katılmayacak.

A Milli Futbol Takımı'nda oynayan Ozan Tufan, Volkan Şen ve Şener Özbayraklı ile yeni sözleşme konusunda anlaşılan Mehmet Topal, Düzce'de bulunan Topuk Yaylası Tesisleri'ndeki kampa dahil olacak.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda milli takımlarıyla yer alan Miroslav Stoch ile Luis Nani de izin kullandıktan sonra takıma katılacak. Danimarka Milli Takımı'yla Japonya'da özel bir turnuvaya katılan Simon Kjaer'in ise bu yüzden izin kullandığı ve İstanbul'daki çalışmalarda yer almayacağı bildirildi.

Kan testleri yapıldı

Antrenmana katılan sarı-lacivertli futbolcuların kan testleri yapıldı.

Antrenmandan önce tesislere gelen sağlık heyeti, futbolculardan kan örnekleri aldı. Sağlık testinin bir bölümü tesislerde gerçekleşirken, diğer testler öğleden sonra hastanede yapılacak.

İstanbul'da 2 Temmuz'a kadar çalışacak Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarını yarın sabah tesislerinde yapacağı antrenmanla sürdürecek.