Belediye yüksek yapılara izin vermesin' diyor... Ölmez ilçede sağlam kalan villasının önüne 2 Kızılay çadırı kurdu...


Van'daki yıkımın ardından düşündürücü tablo... Erciş Merkez Van Yolu Caddesi'nde 7.2'lik depremin enkaza çevirdiği binalardan biri de  6 katlı Sevgi Apartmanı'ydı. 12 yıllık binada 20 kişi can verdi, 10 kişi sağ kurtuldu. 10 kişinin de hala enkaz altında olduğu sanılıyor. Basın mensupları binayı yapan müteahhidin izini sürdü, ortaya ilginç bir manzara çıktı.

ERCİŞ'TE ÇOK BİNA YAPTIK

Müteahhit Salih Ölmez, ilçede sağlam kalan 3 katlı villasında yaşıyor. Önce adının Metin olduğunu söyleyen Ölmez, ardından çark etti ve ilginç itiraflarda bulundu: 'Erciş'te çok bina yaptık. Kamu binaları da yaptık. Bu binanın dışında çöken başka binamız yok. Biz hayır işleri de yapıyoruz. Hatta adımıza bir köyde okul bile var.

Bu binanın yıkılmasına çok üzüldük. Sevgi Apartmanı'nı 1998'de çok ortaklı yaptık. İlçenin ilk kaloriferli binasıdır. Yapı işlerine onay verenlerin de sorgulanması gerekiyor. Bir soruşturma yapılacaksa neticesinde suçlu ortaya çıkar'. 'Deprem mi çok şiddetliydi, yoksa binalar mı çürüktü?' şeklindeki soruyu Ölmez, 'Deprem şiddetliydi. Ancak bu bölgenin imarı 3 kat. 3 kattan fazlasına izin verilmemesi gerekiyor. Son birkaç yıldır yüksek katlı binalar çoğaldı' diye cevapladı. Sevgi Apartmanı'nda ayakkabı dükkanı bulunan Cafer Kürel, 'Bu binayı Salih Ölmez yıllar önce yapmış. Ben kiracıyım. Benimle birlikte 4 tane dükkan daha var bu binada.

Dükkanların dışındaki 5 katta 4'er daire bulunuyordu. Deprem olduğunda kapının önündeydim.

Bina çöktükten sonra bazı kişileri çıkardık. Şans eseri internet cafede hatlar kesik olduğu için kimse yoktu. Çok kişi enkaz altında' dedi.

KARDEŞİ ŞEYMA'YI BEKLİYOR

Sevgi Apartmanı'nda acıya boğulan isimlerden biri 14 yaşındaki Ali Çemen. Enkazda anne ve babasını kaybeden, bir kız kardeşi ise hala beton yığınlarının altında kalan Çemen 'Ağabeyim ve bir kardeşimle Ahlat'a akraba ziyaretine gitmiştik. Deprem olunca binamızın çöktüğünü öğrendik. Önce annem Güneş Çemen'in cenazesi çıkarıldı. Yaralı kurtarılan babam Kadri Çemen'i hastanede kaybettik. Şimdi 5 yaşındaki kardeşim Şeyma'yı bekliyorum' dedi.

akşam