MECLİS'TE DÜĞMEYE BASILIYOR

Meclis’te yeni anayasa çalışmaları için düğmeye basılıyor. Meclis’te yeni anayasa için kurulacak olan Uzlaşma Komisyonu’nun haftaya ilk toplantısını yapması bekleniyor.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa çalışmaları için AKP, CHP, MHP ve BDP gruplarına mektup göndererek 10 Ekim Pazartesi gününe kadar Uzlaşma Komisyonu için üçer üye bildirmelerini istemişti. Partilerin pazartesi akşamına kadar üçer ismi bildirmesinin ardından TBMM Başkanı Çiçek’in Uzlaşma Komisyonu için o hafta içerisinde çağrı yapması bekleniyor.

KADIN MİLLETVEKİLLERİNE PANTOLON SERBEST OLUYOR

Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde ise kadın milletvekillerinin pantolon giymesini öngören teklif bulunuyor. Meclis Genel Kurulu’nda, Anayasa Komisyonu’nda kabul edilen ve kadın milletvekillerine pantolon serbestliği getiren teklif görüşülecek. Teklif, kadın milletvekillerinin ceket ve kumaş pantolon ile görevlerini yerine getirmelerine imkan tanıyor. Ayrıca mevcut hükümde yer alan “bayan” ibaresi “kadın” ibaresi olarak değiştiriliyor

Genel Kurul’un gündeminde yer alan bir diğer gündem maddesi ise uluslar arası sözleşmeler olacak.

KILIÇDAROĞLU GRUP TOPLANTISINDA “DENİZ FENERİ KÖSTEBEĞİNİ” AÇIKLAYACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Salı günü yapacağı grup toplantısında önemli açıklamalar yapacak. CHP Genel Başkanı, 4 Ekim Salı günü grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Deniz Fenerindeki köstebek bakan kim Sayın Başbakan?” diye sormuştu. CHP Genel Başkanı, grup toplantısından sonra basın mensuplarıyla yaptığı sohbette ise, “"Deniz Feneri e. V soruşturmasında köstebek var diyordunuz. Neden bu ismi açıklamıyorsunuz?" sorusuna, "Açıklayacağım. Bir iki bilgiye daha ihtiyacım var. Belki bir dahaki grup toplantısında açıklarım" demişti.   

ANKA