TRABZON’un Sürmene İlçesi’nde mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetlerine ’Norovirüs’ün yol açtığı ortaya çıktı. Diğer taraftan, hastaneye başvuranların sayısının 5’inci günde 1600’e yaklaştığı belirtildi.
 
Sürmene’de geçen pazartesi günü başlayan hasta başvuruları aralıksız devam ediyor. Sürmene Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Remzi Kutanis, şikayetlerin başladığı ilk günden bu yana başvuruların 1600’e yaklaştığını söyledi. Dr. Kutanis, Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi’ne gönderilen su örneklerinin tahlilinin tamamlandığını ve hastalığın Norovirüs’ten kaynaklandığının ortaya çıktığını belirterek, "Ancak teyit amaçlı olarak tekrar örnek gönderdik. O örneklerin tahlilinin ardından bu tanı kesinleşecek. Hastanemizde yatan 7-8 hasta var ancak onlar da ishal şikayetinin yanı sıra şeker hastalığı gibi başka sorunları bulunan hastalar. Başvuran hastaların hemen hemen tamamı ayakta tedavinin ardından reçete verilerek taburcu edildi" dedi.
 
Norovirüs’ün tedavisi için herhangi özel bir ilaç bulunmadığını belirten, antibiyotik tedavisinin de bir işe yaramadığını anlatan Başhekim Dr. Remzi Kutanis, "Bulgulara yönelik tedavi uygulanıyor. Hastanın bol sıvı alması ve dinlenmesi gerekiyor. Hastalıktan korunmak için de eller sık sık yıkanmalı, meyve ve sebzeler iyice temizlenmeli, kirli yüzeyler dezenfekte edilmeli. Kullanılan şebeke suyunda sorun olduğu düşünülüyorsa su kaynatılıp soğutulduktan sonra kullanılmalı. Virüs bulaştığı düşünülen giysiler, çarşaf ya da örtüler yüksek sıcaklıkta su ve sabunla yıkanmalı. Enfeksiyonlu kişiler kesinlikle yemek hazırlamamalı" diye konuştu.