Medvedev, "Twitter"dan yayımlanan mesajında, "Büyük ulaşım kavşaklarındaki güvenlik sıkılaştırılacak. Domodedova havaalanındaki saldırının kurbanlarının yasını tutuyoruz. Bunu organize edenler bulunacak ve cezalandırılacak" ifadesini kullandı.

Bu arada, Davos ziyaretini terörist saldırı yüzünden iptal eden Medvedev, başkent Moskova yakınındaki rezidansında acil durumlardan sorumlu kurumların başkanlarıyla yaptığı olağanüstü toplantıda, Moskova'daki tüm havaalanlarında ve büyük ulaşım yerlerinde "özel rejime" geçilmesi talimatı verdiğini belirterek, "Tüm havaalanlarında, bağlantılı istasyonlarda ve ulaşım kavşaklarında özel bir rejim uygulanması gerekiyor. Ulaştırma Bakanı İgor Levitin ve İçişleri Bakanlığı'na FSB (iç istihbarat servisi) ile koordinasyon halinde gerekli tüm prosedürü yerine getirmeleri ve gerekli tüm adımları atmaları talimatı verdim" dedi.

Medvedev, Sağlık ve Acil Durumlar Bakanlığı'na da saldırının mağdurlarına her türlü yardımı yapma talimatı vererek, "Tüm mağdurların acil tıbbi yardım almasını sağlamak için gerekli her şey yapılmalı" dedi.