Somali açıklarında ABD bandıralı bir gemiyi kaçıran korsanların, Amerikan deniz kuvvetlerinin, rehin tuttukları geminin kaptanı nedeniyle kendilerine saldırması durumunda savaşacakları bildirildi...

Korsanlardan biri, Reuters ajansına uydu telefonuyla, Richard Phillips'i geminin cankurtaran botunda rehin tutan 4 korsan adına yaptığı açıklamada, "Güvendeyiz ve Amerikalılardan korkmuyoruz" dedi.

Somalili korsan, saldırıya uğrarlarsa kendilerini savunacaklarını kaydetti.

Somali açıklarında kaçırılan ABD bandıralı geminin mürettebatından birinin, korsanlarca geminin cankurtaran botunda rehin tutulduğu bildirilmişti.

Mürettebattan Colin Wright, Associated Press'e yaptığı açıklamada, "Somalili korsanlar bir mürettebat üyesini cankurtaran botunda tutuyorlar ve bu mürettebatı kurtarmaya çalışıyoruz" demişti. Korsanların elindeki kişinin kaptan olup olmadığının sorulması üzerine Collin şimdilik başka bilgi veremeyeceğini söylemişti.

CNN'in haberinde ise geminin ikinci kaptanı Ken Quinn'in, kaptanın, korsanların elinde olduğunu ve diğer mürettebatın, korsanlarla pazarlık yaptığını söylediği belirtilmişti.

Sabah