İbrahiim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırı siyasete uzandı. Saldırıda PKK bağlantısı olarak tutuklanan BDP'li avukatın numarası Uçmak'ın evinden çıktı!


İbrahim Tatlıses'e yapılan silahlı saldırının PKK ile bağlantısı olduğu yönündeki iddiaya en önemli dayanak olarak, BDP'li avukat Ruhşen Mahmutoğlu'na gelen iki mail gösterildi. Abdullah Uçmak'ın evindeki bir ilaç kupürünün üstünde, BDP Meclis üyesi avukat Ruhşen Mahmutoğlu'nun mail adresi ve iki telefon numarası bulunuyordu.

Tatlıses'e yönelik saldırıda PKK bağlantısı olarak tutuklanan avukat Ruhşen Mahmutoğlu'nun savcılık sorgusundaki tutanaklarda yer alan bilgiye göre, Tatlıses'e saldırı emrini veren hasmı Abdullah Uçmak'ın evindeki bir ilaç kupürünün üstünde, BDP Meclis üyesi ve Erbil bürosu sorumlusu avukat Ruhşen Mahmutoğlu'nun mail adresi ve iki telefon numarası bulunuyordu.

14 Mart'taki saldırının ardından 16 Mart'ta Uçmak'ın Pendik'teki evinin yakınındaki ankesörlü telefondan iki kez avukat Mahmutoğlu arandı. Ancak Mahmutoğlu bu telefonlara yanıt vermedi. Yine aynı gün saat 15.42'de Mahmutoğlu'na, "Çok sıkıştık. Üzerimizdeler. Çıkmamız lazım. Bitiremeyeceğiz, arkadaşa ulaştır" diye mail atıldığı belirtildi.

Bu mailin BDP İstanbul İl binasına ait adresten 16 Mart 15.42'de okunduğu, aynı gün teknik takibi yapılan PKK'nın irtibat için kullandığı Kuzey Irak'tan [email protected] isimli adresten Mahmutoğlu'na şöyle bir mail geldiği belirtildi: "Silivri partide Nihat ark. yarım kalan işi halletsin. Hocanın selamıyla git. 964... numaradan ulaş konuşmasın, AK Parti'ye yaklaşması partiyi sıkıntıya soktu. AK Parti işbirlikçilerini cesaretlendirdi, bu halkımıza ihanettir."

EK TALİMAT OLABİLİR

Polis, Nihat ark. olarak belirtilen kişinin, Adalet Bakanlığı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne maket uçakla bombalı saldırı hazırlığında olduğu öne sürülen Nihat Şimşek olduğunu, AK Parti'ye yaklaşmasının sıkıntı yaşatan kişinin, Ak Parti'den milletvekili adayı olması gündemde olan Tatlıses olma ihtimalinin güçlendiği belirtildi.

Mahmutoğlu'na savcılıkta Uçmak'la örgütsel irtibatı, Tatlıses'i vurma talimatını kimin verdiği, yine Tatlıses'i vurması için Nihat Şimşek'e talimat verip vermediği soruldu.

Mahmutoğlu, "Abdullah Uçmak isimli şahsın varlığından Tatlıses'e yapılan saldırı sonrası haberim oldu. Bu şahsın evinde yapılan aramada ilaç küpürü üzerinde benim mail adresimin çıktığını bilmiyorum. Benim mail adresimi ve telefon numaralarımı kimlerden almış olabileceği konusunda hiçbir bilgim yoktur" dedi.