Olaydan sonra geniş çaplı bir operasyon başlatan polis ekipleri, kimliği belirsiz kadın saldırganın yakalanması için çizilen robot resimle başlatılan geniş çaplı soruşturmayı derinleştirdi.
Bilindiği gibi, CHP"nin Kuşadası Belediye Başkan Adayı M. Esat Altungün"ün olmadığı bir saatte Kuşadası Türkmen Mahallesi Sümbül Sokak Sümbül Apartmanı adrasinde bulunan dairesine gelen kimliği belirsiz bir kadın, kapıyı açan Sebahat Altungün"e “Eşinizin üzerine kahve döküldü, gömlek ve kravat için beni gönderdi“ demişti. Bunun üzerine üst kata çıkan Sebahat Altungün tam eşini telefonla aramak üzereyken, eve giren kimliği belirsiz kadın saldırgan elindeki falçata ile birlikte Sebahat Altungün"e saldırmış, saldırgan daha sonra bir sigara yakarak, elindeki sigarayı CHP"li adayın eşinin yüzüne söndürmek istemişti. Sebahat Altungün"ün karşı koyması üzerine sigarayı ayağına bastıran saldırgan,“Eşinin dili çok uzamış. Çok konuşuyor. Onun dilini koparacağız. Bu size son uyarımız“ diyerek 5. kattaki evden hızla uzaklaşmıştı.

Kuşadası"nda büyük yandı uyandıran olayın ardından Kuşadası Polisi Cumhuriyet Savcılığı"nın talimatıyla geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Asayiş Büro Amirliği"ne bağlı ekipler, robot resmi çizilen 1.70 boyunda, siyah saçlı, esmer tenli, yüzünün sol tarafında ben bulunan, orta kilolu saldırgan kadının yakalanması seferberlik başlattı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.