Şemdinli İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı, olay yeri krokisi ile birlikte fezleke düzenleyip Van Ağır Ceza Mahkemesi Başsavcılığı"na gönderecek. Soruşturmayı Van Başsavcılığı yürütecek.

AĞIR SİLAHLAR KATIRLARLA

Teröristlerin 25 katır ile ağır silah ve mühimmatı karakolun Irak tarafına bakan hakim tepelere getirdikleri bildirildi. PKK"lı teröristlerin 3 ayrı koldan yaklaşık 350-400 kişilik grupla saldırıyı gerçekleştirdikleri, eylemi telsizle teröristlerin elebaşlarından "Ape Hüseyin" kod adlı eski bir asteğmen olduğu ileri sürülen Kadri Çelik"in koordine ettiği, saldırıyı yardımcıları İskender Derik, Rubar Zagros, Koçer Zagros ile 1994 yılında kaçırıldıktan sonra öldürülen Yüksekovalı işadamı Hacı Karay"ın yeğeni olduğu ifade edilen "Agit" kod adlı Vahyettin Karay"ın yönettiği bildirildi.

YAĞMURLUK GİYDİLER

Terörist grupların 14.5 milimetrelik Doçka uçaksavar, 4 havan, Biksi ağır makinalı tüfek, Kanas suikast silahı, B-7, RPG-7 roketatar, F1 tipi Rus yapımı el bombaları ve kalaşnikoflarla karakola saldırdıkları; stratejik noktalara 140 santim boru uzunluğu olan İgla ve Strella-7 omuzdan atmalı füze yerleştirdikleri kaydedildi. Teröristlerin saldırıdan 2 gün önce karakola hakim tepelere yerleştikleri, gece görüşlü termal kameralara yakalanmamak için üzerlerine yağmurluk giydikleri tespit edildi.