Bursa´da yol kontrolü yaparak üzerlerini aramak istediği 3 kişiden birinin silahlı saldırısına maruz kalan polis memuru 35 yaşındaki İsmail Özmek şehit oldu. Şüplelilerden 1'i gözaltına alınırken, saldırının terör boyutu araştırılıyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Fomara Meydanı'nda bugünkü açık hava mitingi için geniş önlem aldı. Kestel İlçesi'nde Ahmet Vefik Paşa Mahallesi'nde 1'i kadın, 3 kişiden şüphelenen Kestel İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru İsmail Özmek, bu kişilerin üzerini aramak istedi. Bu sırada silahını çıkartan 3 kişiden biri ateş etti. Polis memuru İsmail Özmek, karnından ağır yaraladı. Kaçan saldırganlardan biri kısa sürede yakalanırken 1'i erkek, diğeri kadın iki kişi kaçtı. Ambulans ile Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 1 çocuk babası polis memuru İsmail Özbek, tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

Polis tarafından yakalanan zanlının üzerinden Çorum nüfusuna kayıtlı olan ölmüş Mehmet Kaya adına kimlik çıkarken, bu kişi Terörle Mücadele Şubesi'nde sorguya alındı.

Hastaneye gelen Bursa Emniyet Müdür Vekili Ahmet Cemal Çalışkan, "Bir arkadaşımız şehit düştü. Olay çok boyutlu olarak inceleniyor" dedi.

Şehit olan İsmail Özmek'in eşi ve annesi acı haberi öğrenince geldikleri Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde sinir krizi geçirdi.

SALDIRGAN LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ

Bursa'da polis memuru İsmail Özmek'i şehit eden şüphelinin DHKP-C militanı olduğu öne sürüldü. Saldırı ile ilgili yakalandıktan sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartılıp Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmek istenen şüpheli toplanan 150 kişilik grup tarafından linç edilmek istedi. Polis kimliği açıklanmayan şüpheliyi Emniyet Müdürlüğü'nün arka kapısından zırhlı araca bindirerek ilçeden uzaklaştırdı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü kaçan biri kadın üç kişi olduğu sanılan zanlıların bulunması için özel harekat timlerinden çok sayıda polis memurunu Kestel'e gönderdi.

Şehit düşen, 13 yıllık polis memuru İsmail Özmek'in Trabzon'un Köprübaşı İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

ZANLININ KİMLİĞİ: ENDER BULHAZ AKTÜRK

Kestel'de Polis Memuru İsmail Özbek'i şehit ettikten sonra Bursa'ya getirilmek istenirken ilçe halkı tarafından linç edilmek istenince zırhlı araçla öfkeli kalabalığın elinden kurtarılan zanlı, Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne, arka kapıdan battaniye sarılarak getirildi. Araçtan çıkmamak için direnen ve "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" diye slogan atan zanlı, sorgulanmak için güçlükle emniyet müdürlüğüne sokulurken, Bursa Valisi Şahabettin Harput Heykel Valilik Binası'nda konuyla ilgili açıklama yaptı.

Yakalanan kişinin MLKP üyesi Ender Bulhaz Aktürk olduğunu açıklayan Vali Harput, yakalanan 25-30 yaşlarındaki zanlının Marmara Bölgesi'nde örgütsel çalışmalara katıldığını bildirdi. Olay sırasında Aktürk'ün yanında iddia edildiği gibi iki kişi değil sadece 25 yaşlarında bir kadının bulunduğunu açılayan Harput, kaçan kadının ise her an bulunabileceğini belirtti.


MİLLİYET