Terör olayları ve provokasyonlar gündemdeki sıcaklığını korurken, Bursa'da muhtarlık binasında asılı Türk bayrağı, kimliği belirsiz bir kişi tarafından parçalandı. Irgandı Köprülü Çarşı'nın girişindeki Kayhan Mahalle Muhtarlığı binasına asılı, üzerinde 'Devrimlerinin izindeyiz' yazılı Atatürk resminin de bulunduğu Türk bayrağı, kimliği henüz belirlenemeyen kişi tarafından parçalandı. Saldırgan, bir iş yerine ait güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Sabahın erken saatlerinde muhtarlık karşısındaki bakkal dükkanına gelen Mehmet Bilen, mahalle muhtarlığı binasındaki bayrağın olmadığını görünce hemen güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Gece saat 02.41 sıralarında gelen bir kişinin bayrağı parçalayarak gittiğini gören Bilen, durumu Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, kamera görüntülerini inceledi.

DUYGULANDI

Mehmet Bilen, gazetecilere yaptığı açıklamada, 50 senedir aynı sokakta yaşadığını belirterek, "Sabah geldiğimde 'Bismillah' deyip dükkanı açınca ister istemez çevremi kontrol ediyorum. 20 yıldır bu dükkanı işletiyorum. 50 senedir de bu sokakta yaşıyorum. Bu sokağın çocuğuyum, bu devletin de vatandaşıyım. Bu devlet, bize nasıl sahip çıktıysa biz de işte böyle bayrağımızın peşinden koşacağız. Bayrağın yırtıldığını görünce hemen kamera görüntülerini inceledim. Durumu emniyete bildirdim, gerisi devlete kalmış. Atalarımın izindeyim." dedi.

Bayram tatili sebebiyle şehir dışında bulunan Kayhan Mahalle Muhtarı İsmail Tamuroğlu da "Bayrağımıza ve Atatürk'e yapılan bu saldırı Cumhuriyetimize saldırıdır." diye konuştu.