Yunanistan'a ait Sakız Adası'nın merkezinde çıkan orman yangınının, adaya özgü damla sakızı ağaçlarını ve çam ormanlarını yok ettiği ve adadaki üç köyün boşaltılmasına sebep olduğu bildirildi.

ÇEŞME'YE 12 KM UZAKLIKTA

Ege Denizi'nde Çeşme'ye 12 kilometre uzaklıktaki Sakız Adası'ndaki yangını, 8 yangın uçağı ve 200 itfaiyecinin kontrol altına almaya çalıştığını belirten yetkililer, ada sakinlerinin alevlerden kaçmak için plajlara sığındığını söyledi.

ADA TARİHİNİN EN BÜYÜK YANGINI

Ada tarihinin en büyük yangınında, alevlerin Pyrgi, Anavatos-Algonima, Eleta, Bessa, Olimpioi, Lithi, Dafnonas, RG. Geogios, SY Koisis ve Mesta köylerinde etkili olduğu bildirildi. Güçlü rüzgârların sabah 03:00 sularında başlayan yangını kontrol alma çabalarını sekteye uğrattığı belirtilirken, Lithi köyü sakinlerinin plajdan yaklaşan alevlere korku dolu gözlerle baktığı fotoğraflar trajedinin boyutlarını göz önüne serdi.

Avgonima-Anavatos-Katakaigontas arasındaki ormanlık alana ulaşan yangının şimdiye kadar 5 bin dönümlük bölgeyi etkilediği belirtildi. 40 derece sıcaklıkların görüldüğü Yunanistan'da yangınların çoğunun kasıtlı çıkarıldığı ancak suçluların genelde yakalanamadığı belirtiliyor.