Merhum iş adamı Sakıp Sabancı, ölümünün 7. yılında kabri başında ailesi ve dostlarının katıldığı törenle anıldı.
 
Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki anma töreninde yaptığı konuşmada, 7 yılda Sabancı'nın ortaya koyduğu vizyon ve değerleri yaşatarak, Sabancı Topluluğunu daha ileriye taşımaya çalıştıklarını söyledi.
 
Sakıp Sabancı'nın hem başarılı bir iş adamı hem de kültürlü bir bilge olduğunu ifade eden Kurtul, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Sabancı'nın 'Değişen ve Gelişen Türkiye' kitabında yazdıkları, bize bugünümüzü de anlatıyor. 'Türkiye devamlı bir gelişim içindedir. Bu değişim bizi her gün daha iyiye götürüyor. Türkiye, her gün biraz daha büyüyor. Türk insanı her gün bir gün önceye kıyasla daha iyi imkanlara kavuşuyor. Türkiye'de devlet adamının, iş adamının vatandaşın ortak arayışı daha hızlı büyümeyi, daha hızlı gelişmeyi sağlamaktır' demişti. Sabancı, Türkiye'nin ve topluluğumuzun bugün geldiği yeri görseydi, şüphesiz ki gurur ve onur duyardı." Tüm Türkiye'nin Sabancı'yı çok özlediğini dile getiren Kurtul, "O, sadece iş adamı olarak yaptıklarıyla gönülleri kazanmadı. İş dünyasında kazandıklarını, vakfımız, üniversitemiz ve sayısız diğer alanlarda Türkiye ve Türk insanına sundu. Bir halk adamı olarak tüm Türkiye'nin kalbinde taht kurdu" dedi.
 
Sakıp Sabancı için Kuran'ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından törene katılanlar,ellerindeki karanfilleri mezarın üzerine bıraktılar. Törene Sabancı'nın kızları Dilek ve Sevil Sabancı ile Güler Sabancı, Erol Sabancı, diğer aile üyeleri, Sabancı Topluluğu yöneticileri, iş dünyasından dostları, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi ve Dilek Sabancı Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri katıldı.