Bu durumdan oldukça memnun olan Yenipazarlılar, Mehmet Ağar ile ilçelerinin isminin yan yana anılmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirttiler.

Aydın'a 45 kilometre uzaklıktaki ilin en küçük ilçelerinden biri olan Yenipazar, pidesi ve Kurtuluş Savaşı döneminin milli kahramanlarından Yörük Ali Efe ile tanınıyor. Türkiye'nin 'yaşanabilir beş sakin şehrinden biri' unvanına sahip olan Yenipazar, 6 bin 300 nüfusa sahip. Tipik bir Ege kasabası olan ilçede herkes birbirini tanırken, sokakta insanlar birbirine selam verip çay içmeye davet ediyor. Çeşit çeşit pide türleriyle nöbetçi pideci uygulamasının dahi olduğu kentin çıkışındaki kapalı cezaevinde Yenipazarlıların deyimi ile "ağır konuk Mehmet Ağar"ın bulunması ise ilçe sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Mehmet Ağar'ın ilçelerine uğurlu geleceğini söyleyen ilçe sakinleri, Ağar sayesinde Yenipazar'ın tüm Türkiye'de tanınacağını dile getirdiler. 

Mehmet Ağar'ın cezasını Yenipazar'da çekecek olmasının ilçenin tanıtımına önemli bir katkı yaptığını belirten market işlemecisi Kubilay Dağlı, "Sayın Ağar'ın ilçemizi tercih etmesi Yenipazar'ın tanıtımına çok büyük katkısı oldu. Yenipazar çok şirin ve Aydın'ın en güzel ilçelerinden birisi. Aynı zamanda sakin şehir unvanına sahip. Bu güzelliklerimizi tanıtmak için belediye aracılığı ile mücadele veriliyor. Ağar'ın buradaki cezaevinde kalması tanıtım mücadelemize çok büyük katkısı oldu. Gelen giden çoğaldığı için esnafın işlerine katkısı oldu. Sanırım bu hareketlilik daha da artacak herhalde. Türkiye'de herkes Yenipazar'ı konuşuyor. Tanıtım için yıllardır mücadele verilirken, Ağar'ın burada olması nedeniyle kendiliğinden oluşmuş iyi bir tanıtım oldu" dedi.

Ağar'ın Yenipazar'a gelişinden günler önce ilçede hareketliliğin yaşanmaya başladığını ifade eden pideci Celal Demiroğlu da, "Yenipazarımız zaten pidesiyle, Yörük Ali Efesi'yle meşhurdu. Bundan sonra da ilçemizin ismi Mehmet Ağar ile yan yana anılacak. Mehmet Ağar'ın 2 yıl burada olacak olması, ilçemizdeki hareketliliği şimdiden artırdı. Bu hareketliliğin iki yıl boyunca da süreceğine inanıyorum. Sayın Mehmet Ağar'ı ve kendisine ziyarete gelecek olan misafirleri ağırlamaktan memnunluk duyacağız. Esnaflar olarak hareketlilikten memnunuz. İşlerin daha da artmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"SAKİN UNVANIMIZ KAYBOLUR"
Ağar'ın gelişiyle birlikte işlerinde artış olduğunu kaydeden restoran yetkilisi Ayşe Demir ise, "İşlerimiz iyi. Mehmet Ağar'ın ilçemize gelmesiyle işlerde fazlasıyla hareketlenme oldu. Tüm kesimlerin hareketlilikten nasibini aldığını sanıyorum. Daha da iyi olur inşallah. Ağar'ın Yenipazar için bir şans olup olmadığını bilemem ama sakinliğimizin Yenipazar 'sakin şehirlikten' çıkar diye düşünüyoruz" dedi. 

Yaşanan hareketliliğin kendini hissettirmeye başladığına işaret eden lokal işletmecisi Mehmet Demirten de, hareketliliğin daha da artmasını temenni ederek şunları söyledi:
"Yenipazarlılar olarak hareketlilikten memnunuz. Fakat getirdiği kadar götürdüğü de vardır. Gelecek insanları tanımadığımız için hem yararlı hem de zararlı olacaklar mutlaka bulunacaktır. Para kazanma bakımından mutluyuz. İnsanların gelmesi, şehrimizi görmesi bizim için sevindirici. Burası bir sakin şehir. Sakin şehirde yaşanan hareketlilik esnafımızın yüzünü güldürdü. Gayet iyi oldu, daha da iyi olmasını ve kazancımızın artmasını isteriz."  

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

video.gifHaberin videosu