ABD'de yapılan bir araştırma erkeklerin yarısının partnerlerinin sadakatsizliğini affedeceğini ortaya koydu. Ama bir şartla: Kadın erkeği yine bir kadınla aldatırsa!

Teksas Üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre, erkekler kendilerini aldatan partnerlerini affedeceklerini söylüyor. İhaneti hazmetmenin tek şartı ise epey ilginç. Erkeklerin yarısına göre, affedilmenin koşulu kadının başka bir kadınla yasak ilişki yaşaması.
Kadınların ise partnerleri bir başka erkekle kendilerini aldatması halinde affetmeleri ya da unutmaları çok daha az bir ihtimal.

Araştırmacılar, 718 üniversite öğrencisine uzun süreli bir ilişki içindeyken birkaç farklı ihanet senaryosuna ne tepki verecekleri soruldu. Sonuçta, erkeklerin yarısı, başka bir kadınla birlikte olan partnerleriyle ilişkilerini sürdürme istediğini ifade ederken, sadece yüzde 22'si başka bir erkekle olan sevgililerini affedebileceğini söyledi.
Araştırmaya katılan kadınların ise yüzde 28'i partnerlerinin başka bir kadınla olması halinde ilişkiyi sürdüreceklerini belirtirken, bu kişi kadın değil, erkek olduğunda ise sadece yüzde 21'i bu durumu kabul edebileceklerini belirtti. Araştırma, katılımcıların tepkilerinin altında temel kıskançlık içgüdülerinin yattığı sonucuna varıyor.