Camilerin etraflarında dolaşarak hırsızlık yaptığından şüphelenen bir kişi gözaltına alınmasıyla ortaya çıkan hırsızlığın ardından başlatılan araştırmada "Sakal-ı Şerif" bulunamadı.


Kent merkezindeki Mehmetpaşa Cami'nin cemaati, şüpheli gördükleri bir kişinin hırsızlık yapmış olma ihtimalini düşünerek polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri şüpheli görülen 33 yaşındaki İ.S.'yi gözaltına aldı. İ.S.'nin otomobilinde yapılan aramada, camilere ait olduğu belirlenen çeşitli eşya bulundu.

Bunun üzerine İl Müftüsü Yusuf Şahin ile görüşen Emniyet yetkilileri, tüm camilerin kontrol edilmesini istedi. Müftülük'ten cami imamlarına gönderilen SMS'lerle camilerin kontrol edilmesi istendi. Merkez Kızılırmak Mahallesi'nde bulunan İmaret Camii imamı Nurettin Işık, SMS'i aldıktan sonra hemen camisine gelerek burada özel bir kutu içersinde bulunan Hz. Muhammed'e ait Sakal-ı Şerif'e baktı. Ancak kutunun boş olduğu görünce hemen polise ve Müftülüğe durumu bildirdi.

Camiye gelen polis ekipleri yaptıkları incelemede herhangi bir delil bulamazken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Hırsızlık zanlısı olarak gözaltına alınan S.İ.'nin sorgusunda Sakal-ı Şerif'in çalınmasıyla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını söylediği öğrenildi.

Yaklaşık 10 yıldır İmaret Camii'nde imamlık yapan Nurettin Işık, her ay düzenli olarak yapılan temizlikte Sakal-ı Şerif"in kontrol edildiğini belirterek, “Bu yıl Ramazan ayı içersinde Kadir Gecesi"nde vatandaşlara göstermek için açmıştık. Son olarak Sakalı Şerif'i bir ay önceki temizlikte kontrol etmiştim” dedi. Polis ekipleri, olayla ilgili araştırmasını sürdürüyor.
Vatan