Polisin şakağına tek kurşun sıkıldığı ve olayın tarihi eser kaçakçıları ile bağlantısı bulunabileceğinden kuşku duyuluyor.

TBMM"ye bağlı Milli Saraylar Koruma Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Özgür Akkaya"nın, ortadan kaybolmasından tam 16 ay sonra kimsesizler mezarlığında bulunması üzerindeki sır perdesi aralanamadı. 8 yıllık polisin şakağına tek kurşun sıkıldığı ve olayın tarihi eser kaçakçıları ile bağlantısı bulunabileceğinden kuşku duyuluyor.

Dolmabahçe ve Beylerbeyi Sarayları ile Yıldız Şale, Küçüksu, Aynalıkavak ve Ihlamur kasırlarında görev yapan polis Özgür Akkaya, 29 Ağustos 2008 günü ortadan kaybolmuş, önceki gün de kimsesizler mezarlığındaki bir cesedin kendisine ait olduğu anlaşılmıştı. Akaya"nın cep telefonu, silahı ve kimliği ise halen bulunamadı. Polis memurunun Üsküdar"da yalnız yaşadığı evde yapılan incelemeden de sonuç çıkmadı.

Araştırmalar sırasında bir görgü tanığına ulaşıldı. Akkaya"nın oturduğu apartmanının yanındaki iki katlı evde yaşayan bir kadın, 29 Ağustos akşamı balkonda kocasını beklerken, Özgür'ü kapı önünde gördüğünü, bu sırada Fenerbahçe marşı biçiminde cep telefonunun çaldığını anlattı. Özgür Akkaya telefonla konuştuktan sonra saat 01.30 sıralarında içinde üç kişi bulunan bir arabaya bindi. Ancak bu ifade ve telefon kayıtlarının incelenmesi polisi sonuca götürmedi.

BALIKÇILAR BULDU
2008 yılının Aralık ayında ise balıkçılar tarafından denizde bir ceset bulundu. Başından aldığı kurşun ve çürüme nedeniyle yüzü tanınmayacak halde olan ceset, teşhis edilemediğinden İstanbul'daki kimsesizler mezarlığına defnedildi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sitesindeki ""Kimliği belirsiz cesetler"" bölümüne de fotoğrafı konuldu. Özgür Akkaya'nın anne ve babası bu fotoğraftan haberdar oldu ve DNA testi yapıldı. Örneklerin tutması üzerine kimsesizler mezarlığından alınan ceset Bursa İnegöl"e götürülerek yeniden toprağa verildi./milliyet