Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a siyasi sığınma hakkı verilmesinin Moskova'dan istendiğini doğruladı ancak bunu "şaka" olarak değerlendirdi.

Lavrov, Moskova'da Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile yaptığı görüşmeden sonra, Almanya'nın Haziran'da Rusya'nın Esad'a siyasi sığınma hakkı vermesi fikrini sunduğunu belirterek, "Biz, bunun şaka olduğunu düşünüyoruz" dedi.

'ABD İLE TARTIŞMAYACAĞIZ'
Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Riabkov dün, Esad'e siyasi sığınma hakkı vermesi konusunda Washington'ın Rusya'yı ikna etmeye çalıştığına ilişkin basında yer alan haberlerden sonra, "ABD ile Esad'in geleceğinin tartışılmayacağını" belirtmişti.

ESAD BASKISI
Suriye'de ulusal geçiş hükümeti kurulması konusunda batılı ülkelerle anlaşan Rusya'ya, Esad'a siyasi sığınma hakkı vermesi için baskı yapıldığı iddia edilmişti.

'BÖYLE BİR PLAN YOK'
Kommersant gazetesine konuşan bir Rus diplomatik kaynak, "Batılı ülkeler, özellikle de ABD etkin şekilde Suriye liderine siyasi sığınma hakkı verilmesi için Rusya'yı ikna etmeye çalışıyor. Ancak bizim henüz böyle bir planımız yok" demişti.

KAÇIŞ SÜRÜYOR
Öte yandan Suriye'den kaçış dün de devam etti. Akşam saatlerinde aralarında rütbeli askerlerin de bulunduğu 136 kişi Türkiye'ye giriş yaptı.

Şiddet olaylarından kaçan bir albay, iki yarbay ve bir üsteğmenin de aralarında bulunduğu 136 Suriyeli, Reyhanlı ilçesi, Kuşaklı, Kavalcık ve Bükülmez köyü sınırından Türkiye'ye giriş yaptı.

TÜRKİYE'DE ÖLDÜ
Bu arada, Suriye'nin İdlib kentinde çıkan çatışmada yaralanan bir kişinin, akrabaları tarafından Türkiye'ye getirilip hastaneye yatırıldığı ancak, tüm müdahaleye rağmen yaralının hayatını kaybettiği öğrenildi.