Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği üyeleri, 8-10 Ekim 2010 tarihleri arasında Kemer Sanatçılar Derneği ve Kemer Belediyesi tarafından düzenlenen "Şiir ve Müzik Festivali"ne katıldı.
Türkiye"nin farklı birçok ilinden gelen şair ve yazarlar Atatürk Anıtına çelenk sunduktan sonra Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül"ü ziyaret etti. Kemer Belediyesi"nin ardından Kaymakam Bayramali Köse ile görüşen şair ve yazarlar; karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.
Festivalin açılışında konuşan Kemer Sanatçılar Derneği Başkanı Bolat Ünsal, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Mustafa Gül"e teşekkür etti.
Katılımcı şairlerin yarısı şiirleri ilk gece okurken Erzurumlu Aşık Selahattin Kazanoğlu, Denizlili Aşık Ozan Nihat Sönmez türkülerinin yanı sıra yaptıkları atışma ile de Kemer halkının ve katılımcı şairlerin gönüllerini fethetti. İlk gecede Azerbaycanlı piyanist Doç. Dr. Cemile Arif bir piyano resitali ile geceye ayrı bir renk kattı. Cumartesi gündüzünde şairler toplu halde 2365 yüksekliğinde Tahtalı Dağı"na teleferikle çıkarak burada kar topu oynadı. Teleferik"ten aşağıya inince Fasalis Antik Kentine ziyaret ettiler ve burada denizde yüzerek aynı gün hem kışı hem yazı yaşamış oldu.
İkinci gecede geri kalan şairler şiirlerini okurken geceye Kaymakam Bayramali Köse, Belediye Başkanı Mustafa Gül de iştirak etti. Gecede TRT Sanatçısı Tuncay Yalın, Muzaffer Özdemir, Yozgatlı Sanatçı Kelami Akdemir geceye ayrı bir renk kattı. Şairler Pazar günü sabah kahvaltısını yaptıktan sonra birbirleriyle vedalaşarak başka bir şölende buluşmak üzere veda ederek ayrıldı.
Festivale Aydın"dan ydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şair Şükrü Öksüz, Başkan Yardımcısı Şair Ergün Gül ve Dernek Üyesi Şair M. Ergün Doğan katıldı.