Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Partili büyükşehir ve il belediye başkanlarını dün Ankara"da toplayarak seçim uyarılarında bulundu. CHP"nin Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddialarına üstü kapalı gönderme yapan Başbakan Erdoğan, “Muhalefet çamur atıyor, seçimler yaklaştıkça daha da atacak. Dikkatli olun. Muhalefetin şaibe iddiasında bulunmasına fırsat vermeyin. Siz çalışmalarınızı artırarak sürdürün” dedi.
AK Parti Genel Merkezi"ndeki basına kapalı dün akşam yapılan yemekli toplantı yaklaşık 2.5 saat sürdü. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay"ın da katıldığı toplantıda Erdoğan, haziranda yapılacak genel seçimlere yönelik başkanlara uyarılarda bulundu. Seçim sürecine girdiklerini belirten Erdoğan, “Çalışmalarınızı artırın. Projelerinizi bitirin. Teşkilatla ilişkilerinizi iyi tutun. Halkla iç içe olun. Ev ev dolaşın. Makamında oturan başkan istemiyorum. Hükümetin ve partimizin yaptıklarını anlatın” dedi.

Kayseri göndermesi
Erdoğan toplantıda CHP"nin, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddialarına üstü kapalı gönderme yaptı. Erdoğan, “Muhalefet çamur atıyor, seçimler yaklaştıkça daha da atacak. Dikkatli olun. Muhalefetin şaibe iddiasında bulunmasına fırsat vermeyin. Siz çalışmalarınızı artırarak sürdürün. Vatandaş bizim yaptıklarımızı ve hizmetlerimizi biliyor” dedi.
Bir çok belediye başkanı ise maddi imkansızlıkları dile getirerek yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Başkanlar yarım kalan projeler için hükümetten destek istedi.
Başbakan Erdoğan ise belediyelerin öncelikle kendi imkanları ile projelerini bitirmesini istedi.
Bütün belediyelere ayrım yapmadan şimdiye kadar hiçbir hükümetin yapmadığı kadar destek verdiklerini belirten Erdoğan, çıkacak torba yasasında da bazı desteklerin olacağını söyledi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de belediye başkanlarına torba yasasındaki gelir getirici düzenlemeleri anlattı.