Balıkesir'in büyükşehir olmasıyla birlikte mahalleye çevrilen Bostancı köyünde, bundan yaklaşık 25 yıl evvel ramazan aylarında gerçekleştirilen geleneksel yağlı pehlivan görüşleri geleneği yeniden canlandırıldı. Edremit Belediyesi ile Bostancı Muhtarlığı'nın iş birliğiyle gerçekleştirilen 'Geleneksel Gece Yağlı Pehlivan Güreşleri', Bostancı Köyü Spor Kompleksi'nde düzenlendi. Farklı kategorilerde 80 sporcunun katıldığı turnuvalı müsabakalar, gece yarısı saygı duruşuyla başlatıldı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Bostancı Muhtarı Davut Baydemir, bazı dernek ve oda başkanları ile yüzlerce güreş severin katıldığı yağlı güreşler, sahur vaktine kadar sürdü. Ramazan şenlikleri adı altında organize edilen yağlı güreşlerde, Geleneksel Kırkpınar Güreşleri'nde derece alan tanınmış güreşçiler de rakipleriyle mücadele etti. Büyük çekişmelerin yaşandığı müsabakalarda sırtı yere gelen pehlivanlar üzülürken, rakiplerini tuş ederek kategorilerinde birinci gelen pehlivanlara da çeşitli ödüller verildi. Müsabakaları izleyen vatandaşlar, genelde gündüz yapılan yağlı güreşlerde sıcak nedeniyle zor anlar yaşadıklarını belirterek, güreşlerin gece ve özellikle ramazan ayında düzenlenmesinden dolayı yetkililere teşekkür etti.

Ata sporu olan yağlı pehlivan güreşlerini ilk kez gece izlediğini söyleyen Belediye Başkanı Kamil Saka, "İlk defa gece olan güreşlere katılıyorum. Benim için de oldukça enteresan. Bunlar bizim geleneklerimizde olan şeyler. Bu konuda muhtarlığımızın bu girişimini sonuna kadar destekleyeceğiz. Önümüzdeki yıllarda daha da geliştirmek için çalışacağız" dedi.