12 Haziran seçimleri öncesinde sahte adres kaosu yaşanıyor. Vatandaşların seçmen kağıdı gelmeyince muhtarlığa başvurmasıyla ortaya dökülen skandala çocuklarını daha iyi okullara kaydettirmek için sahte adres gösteren veliler imza attı. Akşam gazetesinden Ercan Öztürk’ün haberine göre seçimlere 13 gün kala seçmeni sandıktan ettiren sahtecilik adım adım şöyle gelişti: 
 
- Seçmen kağıdını sorduğu muhtarın geçen yıl ağustos ayında kaydının silindiğini söylemesi üzerine Meryem Güler Bahçelievler Kaymakamlığı Nüfus Müdürlüğü'ne gitti. 
- İkinci şoku da burada yaşayan Güler kardeşi Sebahattin Güler'in 5 Ağustos 2010'da evi Timur Türk'e kiralandığı söylendi ve kira kontratı da gösterildi. 
- Güler 'Evimizi kiralamadık. 15 yıldır aynı adreste yaşıyoruz. Bu kişileri tanımıyoruz' deyince Türk'ün kaydı silindi ancak Güler Ailesi bu nedenle oy kullanamayacak. 
- Önce söz konusu kişilerin sahte seçmen olduğunu sanan Güler detaylı bilgiyi muhtar Şerif Tüzün'den öğrenince gerçek ortaya çıktı. 
- Muhtar, Güler'in adresinde ikamet kaydı yaptıranların üçünün yaşlarının küçük olduğunu, okul kaydı için bu suçu işlediklerini söyledi. 
- Güler 'İnsanlar sahtekarlık yapıyor ama bunun cezasını da biz çekiyoruz' diye tepki gösterdi. 
 
15 GÜNDE 20 AİLE GELDİ 
Bahçelİevler Merkez Mahallesi Muhtarı Tüzün, Meryem Güler dışında birçok mağdur ailenin olduğunu söyledi. Muhtar Tüzün okul kaydı sahtekarlığını şöyle anlattı: 'Bahçelievler ve benzeri gelir düzeyi yüksek olan ilçelerde bu durum sıklıkla yaşanıyor. Ailelerin çocuklarını iyi bir okula kaydettirmek için o okula yakın bir adreste oturmaları gerekiyor. Eğer o okula yakın adreste tanıdıkları varsa bunu kolaylıkla halledebiliyor. Yoksa da bu türden bir sahtekarlığa gidiyorlar. Önce adreste oturan kişinin ismini öğreniyorlar. Daha sonra da bu kişinin adını kullanarak kira kontratı yapıyorlar. Kira kontratını nüfus müdürlüklerine bildiriyorlar. Oradan aldıkları kayıtlarla da çocuklarını istedikleri okullara yerleştiriyorlar. Güler gibi 20'ye yakın aile geldi. Çoğunun kaydı silinmiş. Bu kişiler de oy kullanamayacaklar.' 
 
CEZASI 660 LİRA 
Şikayetlerin artması üzerine Bahçelievler Kaymakamlığı muhtarlıklara bir yazı gönderdi. Muhtarlıkların girişine asılan yazıda, sahte adres beyanında bulunan kişilere 660 lira, adres beyanında bulunmayan kişilere de 329 lira ceza verileceği duyuruldu. (Akşam)