İSTANBUL Organize Suçlarla Mücadele Şubesi polislerince düzenlenen reyting operasyonunda U.A. ve S.A adlı kişilerin AGB'den ayrılarak, yeni ihale açan TRT'yi dolandırmaya çalıştığının da ortaya çıktığı öne sürüldü. U.A. ve S.A. da gözaltına alındı. Bu arada baskınlarda el konulan bilgisayarlar incelemeye alındı. Aralarında Ay Yapım, Tims Production, TMC, MED Yapım şirketleri sahiplerinin de bulunduğu 9 kişi ise adliyeye ifadeye çağrıldı.

İddiaya göre bu yıl AGB'den ayrılarak başka bir firmayla ölçüm yapmak isteyen TRT 'Reyting Ölçüm İhalesi' açtı. İhaleyi çok düşük bedelle U. A.'nın şirketi  kazandı. Polisin tespitlerine göre U.A. ihalede, reyting için Finlandiya'dan getirdiği ölçüm cihazlarını kullanacağını taahhüt etti ve demo ölçümü bu cihazlarla yaptı. İncelemede U.A.'nın daha sonra Finlandiya'daki siparişi iptal ettiği ve daha düşük bedelle cihazları Çin'den getirtmeye çalıştığı belirlendi.

U. A.'nın bu işte bir başka şirketin Ankara sorumlusu S. A.'yla birlikte hareket ettiği öne sürüldü. U.A. ve S.A.'nın şirket cirosunu yükseltmek ve banka kredibilitesini artırmak için hayali ticaret yaptığı ve naylon fatura kestiği de öne sürüldü. İhalenin ardından şaibelerin artması üzerine  TRT'nin, 16 Kasım 2011'de ihaleyi iptal ettiği öğrenildi.

YENİ DENEK LİSTESİ MAİLİ YAKTI

Reyting operasyonunda gözaltına alınan eski AGB çalışanı Orçun K.'nin dizilerin yeni yayın dönemine denk gelen 15 Eylül 2011 günü soruşturmada adı geçen birçok yapım şirketine deneklerin listesini cep telefonundan mail attığı belirlendi. Orçun K. adına kayıtlı cep telefonunun sadece bir gün açık kaldığı ve bu mail atıldıktan sonra kapandığı tespit edildi.

KIYAMET KOPACAK

Can Tanrıyar, emniyette ifade verdikten sonra 'uçankuş' internet sitesinde bir açıklama yayınladı. Tanrıyar açıklamasında, 'Durum üç yıl önceki gibi değil. Bu kez polisi çok kararlı gördüm. Onların ellerinde de somut deliller olduğunu anladım. Ben de elimdeki bilgi ve delilleri onlarla paylaştım. Yakında belli ki kıyamet kopacak' dedi.

Akşam