Bunun üzerine polis tarafından gözaltına alınan ve daha sonra adliyeye sevk edilen Burak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Metin Burak’ın BATİS Genel Başkanlığından da istifa ettiği belirtildi.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekipleri, sendika yöneticilerinin belgelerini güncellerken, BATİS Genel Başkanı Metin Burak’ın sabıkası oluğu halde genel başkanlık yaptığını belirledi. (BATİS) Genel Başkanı Metin Burak’ın, 1998 yılında ’Piyasaya sahte para sürmek’ suçundan yakalandığı ve yargılandığı davada 2001 yılında 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. Yargıtay’ın cezasının 2003 yılında onadığı ancak Burak’ın ilk suçu olduğu için cezanın ertelendiği belirlendi.
 
Sendikalar Kanunu’nun 5 ve 14’üncü maddesi uyarınca yöneticilerin hiçbir sabıkası bulunmaması gerekirken, Metin Burak adliyeden aldığı adli sicil belgesinde sahtecilik yaptığı ve bu belge ile Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası’na Genel Başkan seçildiği ortaya çıktı. Polis, durumu Bursa Valiliğine bildirerek Genel Başkan Metin Burak’ı gözaltına aldı. ’Resmi evrakta sahtecilik’ suçundan adliyeye sevk edilen Burak, tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakılırken, BATİS Genel Başkanlığından istifa etti.