Sahte polis kimlikleri ile vizesiz ya da vizesi dolmuş turistleri hedef alarak şantaj yapan iki şüpheli, güven timlerinin operasyonu ile suçüstü yakalandı. Zanlıların, turistleri haraca bağladıkları ve beğendikleri kadınları cinsel ilişkiye girmeye zorladıkları iddia edildi. 
 
Kumkapı’da yaşayan yabancı uyruklu kadınların birçoğunun vize sorunu olduğunu bilen 35 yaşındaki Abdulbaki K. ile 31 yaşındaki Cebrail D. sahte polis kimliği temin ettikten sonra burada yaşayan kadınları kendilerine hedef seçti. Kimliklerini gösterdikten sonra yabancı kadınlara pasaport kontrolü yapan zanlılar, pasaportlarında vize süresi geçen kadınlara, rüşvet karşılığında kendilerinin bir daha rahatsız edilmeyeceği sözünü verdi. Kadınlardan ilk etapta yaklaşık 400 TL aldıkları öne sürülen zanlıların beğendikleri kadınlarla şantaj yoluyla cinsel ilişkiye girmeye çalıştıkları iddia edildi. 
 
Edinilen bilgiye göre, aynı yöntemle onlarca kadını ağlarına düşüren sahte polisler, Kumkapı’da daha önce birçok kez para aldıkları Gürcistan uyruklu bir kadının evine gitmeye karar verdi. Kadına telefon açan sahte polisler, "Parayı hazırladın mı?" diye sordu. Kadın da "Paranızın ancak 70 TL’sini bulabildim" dedi. Şüphelilerin evine parayı almaya geleceğini anlayan Gürcistan uyruklu kadın durumu polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen güven timlerinden 2’si, kadının evindeki bir odaya, bir kısmı da binanın çevresinde beklemeye başladı. Bir süre sonra kadının yaşadığı binanın önüne gelen 2 zanlıdan biri gerçek polislerin gelme ihtimaline karşı kapıda beklerken diğeri de kadının dairesine çıktı. 
 
Zili çalıp içeri giren sahte polis kadından aldığı 70 TL’yi cebine koyduğu sırada güven timleri, evin içindeki ve kapıda bekleyen zanlıları suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan Abdulbaki K. ile Cebrail D., A Bölgesi Güven Timleri Müdürlüğü’ne götürüldü. Üzerlerinden sahte polis kimliği çıkan 2 şüphelinin bir süre önce kendilerine polis süsü vermekten sabıka kayıtlarının olduğu belirlendi. Onlarca kadını dolandırdığı ileri sürülen şüphelilerin lüks bir otomobil almayı hedefledikleri öğrenildi. 
Polis merkezindeki işlemleri devam eden zanlılar adliyeye sevk edilecek.
 
 
bugün