Telli, kredi ödemelerini geçiktirince yakayı ele verdi
 
İngiltere’ye 2003 yılında, henüz 20 yaşındayken turist vizesiyle giden Bahadır Telli, sahte İtalyan pasaportuyla kredi alarak dört yılda emlak kralı haline geldi. Komşuları tarafından lüks yaşamı ve gözalıcı karısı ile tanınan Telli, kredi ödemelerini geçiktirince yakayı ele verdi.
 
Bahadır Telli 20 yaşında turist vizesiyle gittiği İngiltere’de Yorkshire bölgesindeki Beverly kasabasında bir fast food zinciri kurdu ve 2006 yılında oturma izni aldı. Emlak piyasasına girmeye karar veren  Bahadır Telli, AB vatandaşı olması durumunda daha rahat kredi alacağını düşünerek sahte bir İtalyan pasaportu kullanmaya başaldı. Telli, Ankaralı olan babasının Roma’da doğduğunu söyledi. Telli 24 yaşına gediğinde toplam 1 milyon sterlin (2.45 milyon TL) değerinde dokuz mülk sahibi, yılda 590 sterlin (1,4 milyon TL) kazanan biri haline geldi.
 
Yoğun güvenlik önlemi
 
Kiracılarının ödemeleri yapamaması üzerine kredilerini geciktiren Telli 2009 yılında iflas etti.
 
Hakkında açılan soruşturma kapsamında evinde yapılan aramada sahte pasaportu ve gerçek Türk pasaportu bulundu. Mahkemeye çıkarılan Telli, 2 yıl gözetim altında olmak üzere 9 ay şartlı tahliyeli hapis ve 150 saat kamu hizmeti cezasına çarptırıldı. Beverly’de 300 bin sterlin değerindeki bir evde yaşayan Telli’nin bir komşusu, “Karısı çok gözalıcı. Evin etrafı güvenlik kameralarıyla çevrili. Bazen evde olmalarına rağmen kapı çalınınca açmıyorlar” dedi.
milliyet