Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından sahte ilaç imal eden, kanser hastalarına kutuları değiştirilmiş bozuk ilaç satan, ve kanser hastalarının bilgilerini ele geçirerek, sahte reçete ve belgelerle hastaların ilaçlarını kendilerine alan bir şebekeye operasyon düzenlendi.

Operasyonla ilgili çalışma bazı kanser hastalarının şikayeti üzerine 1 yıl önce başlatıldı. Yapılan çalışmalarla tespit edilen şebeke fiziki takip yöntemiyle adım adım izlendi. Takiplerde şebekenin çalışma yöntemi de belirlendi. Ön çalışmanın tamamlanmasının ardından Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul merkezli olmak üzere, Diyarbakır, Aydın, Erzurum, Hatay, Adana ve Antalya eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü düzenlenen operasyonda 42 adreste arama yapıldı ve 3'ü eczacı 24 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan incelemelerde şebekenin sahte ilaç ürettiği de tespit edildi. Aramalarda çoğu sahte ve bozuk kanser ilaçlarından oluşan 586 kutu ilaç, 356 adet afrodizyak etkili ilaç, 64 kutu sıtma tedavisinde kullanılan ilaçla 125 adet sahte reçete ve 26 boş reçete ele geçirildi.

Yapılan operasyon polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde arama anları ve ele geçirilen ilaçlar yer alıyor. Ayrıca şebekenin düzenlediği sahte belgelerle, sahte ilaç kutusu basıldığı iddia edilen bir matbaadaki aramalar da görüntülere yansıdı.