İstanbul'da telefonla dolandırıcılık yapan 2 çeteye yönelik operasyonda kendilerini savcı, hakim, polis ya da MİT görevlisi olarak tanıtarak 365 bin TL'lik dolandırıcılık yapan 7 kişi yakalandı.

Gözaltına alınanlardan 6'sı tutuklandı.

Artan telefon dolandırıcılığı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü çalışma başlattı. Başlatılan çalışmalarda bazı kişilerin kendilerini hakim, savcı veya polis olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıklarını belirledi.

Polis, yaptığı araştırmada, çete üyelerinin telefonla ulaştıkları Hatay'da yaşayan Mehmet A.'dan bin, Yusuf Ç.'den de 15 bin TL'yi terör örgütünce kullanılacağına ikna ederek, bir bankanın Sirkeci Şubesi'ndeki hesaba yatırttıklarını tespit etti.

Bunun üzerine yapılan takipte parayı çekmeye gelen Musa Y.(23) ve İsa Y. (20) gözaltına alındı. İkili ifadelerinde parayı Hüseyin K. (26) ve Abdullah K.'nın(18) kendilerini yönlendirmesiyle çektiklerini söyledi. Bunun üzerine bu kişiler de yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 4 zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Telefon dolandırıcılarına yönelik ikinci operasyon ise bir gün sonra yapıldı.

Çete üyeleri Iğdır'da oturan Ekrem Y.'yi telefonla arayıp, kendilerini savcı olarak tanıttı. Ekrem Y. de istenilen parayı verilen banka hesabına yatırdı. Banka şubesinden parayı çekmeye gelen Yusuf Ç. (23), Naim G. (27) ve Serkan B. (26) suç üstü yakalandı.

Yaklaşık 350 bin TL dolandırdıkları tespit edilen zanlılar, İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

7 dolandırıcıdan 6'sı tutuklandı.