Aralarında Yargıtay üyeleri, savcı ve MİTmensubu çocuklarının da bulunduğu 120 öğrenci yurtdışında çifte diploma vaadiyle kandırıldı. Paravan hukuk fakültesinin “Ankara Üniversitesi ile ortağız” yalanını YÖK ortaya çıkardı.

Bugün Gazetesi'nden Gökhan Özdağ’ın haberine göre onlarca öğrenciyi hayal kırıklığına uğratan olay şöyle gelişti: Bulgaristan merkezli Avrupa Politeknik Üniversitesi, internet sitesinden Ankara Üniversitesi (A.Ü.) Hukuk Fakültesi ile protokol imzaladığını duyurdu.

Yalçın Koçak isimli şahsın aracılık ettiği protokole göre öğrenciler 3 yıl Kosova’daki European Üniversitesi’nde, 1 yıl da A.Ü. Hukuk Fakültesi’nde okuyacak, alınan çifte diplomalar YÖK tarafından tanınacaktı.

 


Türkiye’de proje koordinatörü olarak A.Ü. Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Başpınar görevlendirildi.

Kayıt başvurularının Politeknik Üniversitesi’nin internet sitesinde duyurulmasının ardından 120 öğrenci kayıt yaptırdı. 1 yıllık eğitim için 20 bin lira ödeyen öğrencilerKosova’ya gönderildi.

ÖYLE BİR PROTOKOL YOK Öğrencilerden bazıları askerlik problemi yaşayınca gerçekler ortaya çıktı. European Üniversitesi genel sekreterliği, hazırlık aşamasında olduklarını ve henüz açılmadıklarını söyledi. Bunun üzerine Türkiye’ye dönen öğrencilerin YÖK’e müracatı üzerine, iki üniversite arasında protokol olmadığı Kosova’nın bu üniversiteyi tanımadığı anlaşıldı.

Öğrenciler suç duyurusunda bulunurken, AÜHukuk FakültesiDekanı Prof.Dr. Hüseyin Altaş “Biz de aldatıldık” dedi. Emniyette dolandırıcılıktan 8 sabıka kaydı bulunan Yalçın Koçak ise kayıplara karıştı.

 Kaynak: Bugün