BURSA"da, okul çıkışı evine gitmek için cadden karşıya geçmek isteyen 14 yaşındaki Tuğçe Keskin, yaya geçidinde yürürken, sol gözü görmeyen sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan talihsiz Tuğçe, yaşamını yitirdi. Askere gitmediği halde, sahte rapor çıkartarak ehliyet alan sürücü gözaltına alındı.


Alev- Murat Keskin çiftinin 2 çocuğundan büyüğü olan Ali Osman Sönmez Meslek Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Tuğçe Keskin, Dün saat 17.00 sıralarında Yalova yolu üzerindeki okulundan çıkarak, caddeden karşıya geçip Demirtaş Beldesi"ndeki evine gitmek için minibüse binmek istedi. Yaya geçidinden yürüyen Tuğçe'ye, hızla gelen Cabir Berber"in (26) kullandığı 16 VB 300 plakalı otomobil çarptı. Ağır yaralanarak Muradiye Devlet Hastanesi"ne kaldırılmak istenen talihsiz Tuğçe, yolda yaşamını yitirdi. Tuğçe"nin ölüm haberini kızının okulunun hemen yanında bulunan sivil memur olarak çalıştığı Jandarma"da öğrenen Murat Keskin sinir krizi geçirdi.

SAHTE RAPORLA EHLİYET ALMIŞ
Kaza sonrası gözaltına alınan Zonguldak nüfusuna kayıtlı Cabir Berber"in sol gözünün görmediği ortaya çıktı. Bu nedenle askerliğe elverişsiz raporu bulunan Cabir Berber"in, 2006 yılında çıkarttığı sahte rapor ile Zonguldak"ta sürücü kursuna giderek ehliyet aldığı belirlendi.
Cinayet gibi kazayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı"nca başlandı. Sorgulaması devam eden Cabir Berber, ifadesi alındıktan sonra "Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme neden olmak" suçundan adliyeye çıkartılacak.

TUĞÇE AYNI YERDE ÖLEN 42"NCİ KİŞİ
Cenazesi toprağa verilmek üzere Manisa"nın Saruhan ilçesine gönderilen Tuğçe Keskin"in yaşamını yitirdiği ve "ölüm yolu" olarak bilinen yerde, son 5 yıl içersinde 42 kişinin kaza sonucu yaşamını yitirdiği açıklandı. Yetkililer, bu yere alt veya üst geçit yapılması için Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Ulaşım Koordinasyon Merkezi"ne (UKAME) defalarca başvuruda bulunulduğunu, 6 ay önce karar alınmasına rağmen, ödenek yetersizliğinden üst geçidin yapılamadığını belirtti.