Kuşadası"nda aralarında Kuşadası Yelken Kulübü Başkanı"nın bulunduğu kişileri avukat diye dolandıran bir kişi polis tarafından yakalandı. Zanlı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Söke Cezaevi"ne konuldu.
Edinilen bilgiye göre, sahte avukat olayı Kuşadası Yelken Kulübü Başkanı Behzat Kumbasar"ın polise yaptığı şikayet üzerine ortaya çıktı. Kuşadası Emniyet Müdürlüğü"ne başvuran Kuşadası Yelken Kulübü Başkanı Behzat Kumbasar, kendisini avukat olarak tanıtan 37 yaşındaki U.K. tarafından dolandırıldığını belirterek, “ Avukat olduğunu söyleyen U.K."ya Aydın İcra Müdürlüğü"nde devam eden bir davama bakması için noterden vekaletname verdim. Ayrıca, yeniden dava açması için de bin YTL para ödedim. Ancak, söz konusu kişiden kısa süre sonra şüphelendim. Yaptığım araştırmada da bu kişinin avukat olmadığını öğrendim. Sahte avukatlık yaparak, beni dolandıran bu kişiden davacıyım “ dedi.
Kuşadası Yelken Kulübü Başkanı Behzat Kumbasar"ın şikayeti üzerine araştırma başlatan polis, U.K."nın başka kişileri de aynı yöntemle dolandırdığını belgeleyerek, zanlı U.K."yı gözaltına aldı. Polis, zanlının üzerinde ve kullandığı araçta yaptığı aramada ise bir adet avukat Uğur Konuşkan adına kaşe, bir adet İzmir barosu yazılı avukat sekreterliği kimlik belgesi, bir adet üzerinde İzmir Barosu logosu bulunan kendi adına basılmış kartvizit, şikayetçilerden almış olduğu vekaletname asılları, para makbuzları, çek ve senetler ile mahkeme dava açma dilekçeleri ele geçirdi.
Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından şikayetçilerden alınan ifadeler ve elde edilen belgeler doğrultusunda mahkemeye sevk edilen zanlı U.K. sahte avukatlık yaparak unvan gaspında bulunmak suçundan tutuklanarak, Söke Cezaevi"ne konuldu.